Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
4°C
JUTRI
24°C
4°C
Oceni objavo

12 let Koroškega mladinskega kulturnega centra Kompleks

Koroški mladinski kulturni center Kompleks v maju obeležuje 12 let svojega obstoja – s kopico zanimivih dogodkov za mlade in mlade po srcu, ki so jih poimenovali Ducat Kompleksov. Pripravili so pester program, s katerim želijo mladim in ostalim ponuditi zanimive in kvalitetne programske vsebine. KMKC Kompleks skozi leta delovanja mladim ponuja bolj alternativne oz. nekomercialne vsebine in jih s tem na nek način tudi izobražuje, jim omogoča, da slišijo, vidijo … tisto, kar jim sicer domače lokalno okolje ne ponuja.

 

Tako se je minuli vikend odvilo Valter brani alter dogajanje, ki je v treh dneh gostilo številne ustvarjalce. Četrtek smo bili priča fotografski razstavi “Kompleks” Nike  Hölcl (fotobeležNica) ter predavanju Marka Breclja o mehkem terorizmu, kateremu pa je sledil tudi akustični nastop. V petek so na Kompleksovem odru nastopili Nina Bulatovix, Kontradikshn ter Jimmy Barka Experience. Sobotno dogajanje se je pričelo že v popoldanskem času s Kunšt.marketom, Fingerboard tekmovanju ter z impro intervencijo Zadruge Zraven. Vzdušje je bilo sproščeno in pestro, organizatorji pa so poskrbeli, da obiskovalci niso bili ne lačni ne žejni. Valter brani alter se je zaključil s sobotnim koncertom skupin: Strgane pazduhe, Napravi mi dete ter Punčke.

 

Drugi vikend bo jazzen! 15. maja ob 20.00 lahko povsem brezplačno slišite The Best of Jazz Ravne! Domača produkcija je najboljša, to je znano že od nekdaj, zato bodo nastopili: Samo Kolar – tenor saksofon, Vid Jamnik – vibrafon, Jure Praper – kitara, Oskar Kolar – bas, David Ristič – klaviature in Žan Plohl – pozavna.

 

Vikend kasneje je namenjen ljubiteljem metal glasbe – na Koroško prihaja namreč najvidnejša skupina ameriških metal bandov vseh časov, ki po celem svetu navdušuje milijone oboževalcev! Vicious Rumors (US heavy metal) se bodo na Ravnah ustavili že v petek, 22. maja, ko bodo na voljo predvsem novinarjem za intervjuje ipd., dan kasneje ob 22.00 pa se obeta legendaren koncert, na katerem organizatorji pričakujejo obiskovalce iz celotne Slovenije.

 

Zadnji vikend Ducata Kompleksov 28. maja ob 19.00 prinaša zanimivo okroglo mizo “Na še ducat Kompleksov”, katere gostje bodo:

1. Tomaž Rožen (župan občine Ravne na Koroškem),

2. Peter Baroš (Sigic),

3. Janko Pešl (Korociv),

4. Aleš Gangl (društvo MAD),

5. Robi Jamnik (eden izmed fotrov Jazz Ravne in vodja Sveta zavoda Kompleks),

6. Tadej Breznik (direktor KMKC Kompleks).

Moderator okrogle mize, Jure Lesjak (politolog), se bo z gosti pogovarjal o tegobah mladinske kulture na Koroškem ter njeni prihodnosti.

 

Dan kasneje, 29. maja ob 20.00, Kompleks gosti Radmance, organizatorke znanih večerov Noč knjige in branj na prostem, ki jih druži ljubezen do literature. Tokrat Radmance združujejo moči s Kompleksom ter seveda vsemi ljubitelji lepe, ostre in kritične besede, ter vas vabijo na dozo literarnega aktivizma brez cenzure. Prebirali in brskali bodo po družbeno angažiranih besedilih, ki rijejo po sodobni družbi in odkrivajo njena boleča mesta, odpirajo vprašanja, spodbujajo k razmisleku in si prizadevajo za spremembe izven literarne stvarnosti. Vstopnica za tokratni večer aktivistične literatura je knjiga, ki jo obiskovalci prinesejo s seboj in s katero bodo razveselili naključnega obiskovalca večera, nekdo drug pa njih. Kot je ob njihovih literarnih večerih že v navadi, bodo prištimali tudi kaj za pod zob. Za glasbo pa bo poskrbela Lidija K. Vidmar.

 

Zadnje dejanje Ducata Kompleksov pa je koncert zelo priljubljene skupine MI2, ki se bo odvil v soboto, 30. maja, in s tem zaključil tako praznovanje 12. obletnice KMKC Kompleks kot tudi letošnjo sezono.

Več: www.kompleks.it

 

Oglejte si tudi