Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

Župan obiskal domova starejših občanov

Veliko starostnikov zapusti domače okolje in nadaljnje življenje preživi v domu starejših. Življenje v domu starejših za starostnike v glavnem predstavlja veliko spremembo na vseh področjih hkrati pa je tudi zelo prijetno in zanimivo. Starejši skupaj preživljajo pestro in raznoliko življenje, obarvano s številnimi dejavnostmi in zanimivostmi.

 

Večina občank in občanov Občine Ravne na Koroškem, ki se odloči zapustiti svoje domače okolje, preživlja in nadaljuje svoje aktivno življenje v Domu starejših Na Fari in v Koroškem domu starostnikov Črneče.

 

Dolga leta je že v navadi, da ob začetku novega leta stanovalke in stanovalce obeh domov za starejše občane obišče župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Tudi tokrat jih je obiskal  v začetku meseca januarja v Domu starejših Na Fari ter tam obdaril 80 občanov ravenske občine, v Koroškem domu starostnikov Črneče pa 30. Z njimi je poklepetal in jih razveselil s skromnim darilom. Voščilom se je pridružil tudi predsednik Društva upokojencev Ravne na Koroškem, Jože Prednik. Za popestritev novoletnega obiska je poskrbel učenec Glasbene šole Ravne na Koroškem, ki je starostnikom zaigral nekaj domačih pesmi na harmoniko.

 

Župan jim je predstavil še aktivnosti v občini ter projekte in programe, ki so se izvajali v letu 2016 ter jim ob vstopu v leto 2017 zaželel zdravja, sreče in zadovoljstva.

 

Starejše občanke in občani pa so poleg županovega obiska zelo veseli tudi glasila Ravenski razgledi, ki jim ga vsako leto dodajo med darilo, saj lahko tako preberejo novice in izvejo še več aktualnih stvari o svojem kraju.

 

Oglejte si tudi