Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
18°C
12°C
Oceni objavo

Zlata harmonika Ljubečne 2015

Konec meseca avgusta je potekalo finale 35. Zlate harmonike Ljubečne. V finale so se prebili tudi harmonikarji, učenci Glasbenega centra Rošer.

 

Glasbeni center Rošer je mednarodno uveljavljen izobraževalni center, ki uradno deluje od leta 2007. Vodja Glasbenega centra Rošer je absolutni evropski prvak v igranju na diatonično harmoniko Klemen Rošer, ki se trudi z nenehnim razvojem sistema poučevanja ter avtoritativno prijateljskim pristopom do učencev, kar jim daje poseben zagon do vsakodnevne vaje z glasbilom. V glasbenem centru Rošer poleg dela v osnovnem učnem oddelku poteka tudi delo v mojstrskem oddelek, kjer dodatno izobražujejo najuspešnejše učence, ki dosegajo pomembne rezultate ter tako podjetje uvrščajo na zemljevid najuspešnejših glasbeno-izobraževalnih podjetij v Sloveniji. Z odličnim vodenjem Klemna Rošerja so učenci dosegli preko 250 nagrad, kar jim je uspelo predvsem zaradi poudarka, ki ga dajejo muziciranju, natančnosti poučevanja, razumevanju izvajanja programa ter uporabi pravilnih tehnik igranja.

 

Številni uspehi s tekmovanj pa niso edina prednost ter vizija glasbenega centra Rošer. Zavedajo se, da je pomemben vsak učenec posebej. Da lahko izpostavijo vsakega posameznika in mu omogočijo razvoj, večkrat letno organizirajo nastope, na katerih se lahko predstavijo vsi njihovi učenci. S tem jim dajejo možnost dojemanja odra kot prostora za izražanje, kar je ključnega pomena za vzgojo glasbenika.

 

Blaž Potočnik je na omenjenem tekmovanju osvojil srebrno plaketo (Venček narodnih (prir. K. Rošer), Pri Tušku (F. Mihelič), Spomin (S. in V. Avsenik)), Timotej Fortin je osvojil zlato plaketo (Venček narodnih (prir. K. Rošer), Pri Tušku (F. Mihelič), Lenartova polka (K. Rošer)), Blaž Jamnikar Pukl pa je osvojil zlato plaketo ter naziv absolutnega državnega prvaka (Venček narodnih (prir. K. Rošer), Na Homcu (F. Delčnjak), Čez Dolenjske griče (F. Mihelič)).

 

Oglejte si tudi