Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

JUTRI
2°C
-3°C
SRE.
4°C
-2°C
Deli
2471

Že 3. festival ČIČI - Zmeraj prinesi si koco!

V četrtek, 15., in v petek, 16. junija je bil Grajski park in vrt Koroške osrednje knjižnice zopet prizorišče živopisanega dogajanja. Že 3. festival ČIČI - Zmeraj prinesi si koco! in Knjižne olimpijske igre, KOI 2017, sta zopet združevala generacije. V četrtek smo 'modrovali pod lipo' z gostjo Sanjo Lončar ter na ogled postavili kolaže Zlatke Strgar na temo 'Branje sedanjosti', na izbranih drevesnih deblih pa še vedno lahko vidite razstavo fotografij Nike Hölcl Praper in Simone Vončina.

V petek je pravljično dopoldne v grajskem parku privabilo množice otrok, ki so z zanimanjem prisluhnili izvrstnim gostujočim pravljičarjem-knjižničarjem. Iskanje knjižnega zaklada pa je bilo 'pika na i' zanimivemu dopoldnevu.

 

Popoldan so se pričele že 3. Knjižne olimpijske igre, KOI 2017, tokrat prvič ekipnega značaja. Kar šest ekip se je pomerilo v štirih zabavnih disciplinah, predvsem smo se pa vsi, knjižni olimpijci ter občinstvo, izvrstno zabavali. Zmagala je ekipa gostujočih Pravljičarjev, 2. mesto je zasedla ekipa Koroške galerije likovnih umetnosti, 3. mesto pa družinska ekipa 'Čokoholiki'.

 

Po razglasitvi rezultatov in podelitvi knjižnih medalj nas je zazibal 'Pravljični večer za odrasle' z gostujočimi pravljičarji: Vesno Radovanović iz Knjižnice Murska Sobota, Leo Hedl iz Mariborske knjižnice, Jože Obadič iz Mestne knjižnice Ljubljana in Liljana Klemenčič iz Knjižnice Ivana Potrča Ptuj.

 

Kogar ni bilo, naj pride prihodnje leto!

 

Boste pa lahko v poletnih mesecih tudi letos uživali v naši poletni čitalnici pod magnolijo! 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
RIPS d.o.o.