Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Uspehi odbojkarjem OK Fužinar med vikendom

 

Odbojkarji Fužinarja so si tokrat priigrali polni izkupiček, za nameček so zmage dosegali brez oddanih nizov! Obe ekipi v članskih tekmovanjih sta zabeležili domači zmagi s 3:0. Druga ekipa je premagala Fram II, prva ekipa pa nadaljuje niz neporaženosti, tokrat so bili boljši od Kočevja s 3:0. Piko na i pa so v nedeljo na domačem turnirju postavili še starejši dečki, ki so dvakrat zmagali z 2:0.

Prvo tekmo so v soboto, ob 16. uri odigrali igralci druge ekipe. Pod vodstvom trenerja Ježa je tudi tokrat nastopilo 14 igralcev, ki so v prvi niz krenili odločno in si hitro priigrali prednost. Le to so zadržali do konca niza, prednost pa je ekipa ohranjala tudi po številnih menjavah. Enak razplet so gledalci lahko spremljali v vseh treh nizih, zato je bila zmaga povsem zaslužena. Nizi so se končali na 18., 19. in 21. točki. Kljub trem prvenstvenim točkam pa mladi odbojkarji z igro niso blesteli, zato jih do konca sezone čaka še veliko dela, če se bodo želeli boriti za najvišja mesta v 3. DOL. Za OK Fužinar so nastopili: Hovnik Rožen 2 točki, Hribernik 1, Merkač 3, Tominc 3, Vučetić 1, Špenger, Ranc, Maklin 8, Slemenik 6, Primik, Glinšek 16, Ramšak 6, Adam 8, Belaj, trener Jež. Ekipo že v petek čaka gostovanje v Vuzenici, kjer bodo ob 19. uri nastopili proti ekipi S volley. Vabljeni!

Drugo sobotno tekmo je odigrala naša članska ekipa, ki napada prvo mesto v 2. DOL in povratek med prvoligaše. Nasproti jim je stala ekipa Kočevja. Prvi niz so igralci Fužinarja krenili odločno in si hitro priigrali prednost, ki so jo do konca prvega dela igre postopoma povečevali in slavili s 25:15. Tudi drugi niz so hitro prišli do prednosti, a v končnici nekoliko popustili, kar so igralci Kočevja izkoristili in se približali. A v samem zaključku so se pravočasno zbrali, nekaj napak pa so naredili tudi gostje, zato je Fužinar povedel z 2:0. Drugi niz se je končal s 25:22. A v tretjem so domači ponovno vzpostavili kontrolo nad tekmo in jo mirno pripeljali do konca, s 25:18 so zaključili še tretji set. Zasluženo so slavili s 3:0 in vknjižili še četrto zaporedno zmago v prvenstvu. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića nastopili: Lednik, Dojčilović, Rakić, Valentan, Libnik, Šavc, Ranc, Golob, Mori, Levar, Lesnik, Tisovnik Enci in kapetan Jež. Naslednja tekma člane čaka že v sredo, ko bo na sporedu pokalni obračun 1/8 finala z Mariborom. Tekma bo, ob 19. uri, vabljeni na dobro odbojko, kjer atraktivnih akcij ne bo manjkalo.

V nedeljo pa so svoj prvi turnir kvalifikacij za A ligo odigrali starejši dečki. V domači dvorani so dvakrat zanesljivo zmagali z 2:0 in odlično krenili v sezono. V prvi tekmi so premagali Korvolley Mislinjo, niza sta se končala na 13. in 7. točki. Drugo tekmo pa jim je nasproti stala Slovenska Bistrica, a tudi to tekmo so naši mladi upi dobili z 2:0 (17, 18). Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Hovnik Rožen 19 točk, Hribernik 19, Ranc 9, Vertačnik 14, Beondič 3, Špenger 3, Navodnik 1, Pavše 1, Dobrodel 1, Drevenšek, Pakar, Krajnc, Robnik. Naslednji turnir ekipo dečkov čaka že čez 14 dni, ko bodo nastopili v Mislinji.

Oglejte si tudi