Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
12°C
JUTRI
13°C
8°C
Oceni objavo

Tina Maze najboljša koroška športnica leta 2014

Da si najboljši športnik in najperspektivnejši športnik na Koroškem, je potrebno biti kar najboljši na svetu! Tako je že desetič  v akciji Koroški športnik leta 2014 naslov najboljše športnice na Koroškem osvojila alpska smučarka Tina Maze, ki je v preteklem letu postala dvakratna olimpijska prvakinja in je vodilna smučarka v svetovnem pokalu. Najperspektivnejša koroška športnica je športna plezalka Janja Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu, ki je  lansko leto osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje med starejšimi deklicami.

 

Zaključna prireditev akcije Koroški športnik leta 2014 je potekala v petek, 30. januarja 2015, v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem v organizaciji Koroškega radia in športnega glasila Karizma. V uvodu je zbrane pozdravil in nagovoril župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki je športnikom zaželel še veliko uspehov in zmag.

 

Dvanajsto glasovanje za najboljše in najperspektivnejše koroške športnike je v oddajah Koroškega radia, na spletni strani Karizme in po izboru petčlanske komisije potekalo v mesecu januarju. Petčlansko strokovno komisijo izbora športnikov so sestavljali Bojan Breznik, urednik glasila Karizma, športna sodelavca koroškega radia Ivo Mlakar in Željko Kljajič ter predstavnika Športnih zvez Radlje ob Dravi in Slovenj Gradec Bojan Kus in Viktor Sušec. Na seznamu je bilo kar 150 koroških športnikov in športnic, preko spletne strani je bilo oddanih nekaj več kot 3.600 glasov in  v oddajah Koroškega radia nekaj manj kot 100 glasov. Končni rezultati so bili predstavljeni na prireditvi, kjer so bila podeljena tudi priznanja najboljšim petim športnikom in petnajstim perspektivnim športnikom.

 

Tina Maze desetič najboljša na Koroškem

 

Najboljša alpska smučarka Tina Maze je že desetič postala najboljša koroška športnica, zmagala je v vseh treh glasovanjih in skupaj zbrala 1.855 točk. Na drugem mestu je, enako kot lani, plavalec ravenskega Fužinarja Damir Dugonjić (1.087 točk), ki je z bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v Berlinu osvojil že svojo deseto medaljo na velikih tekmovanjih. Na tretjem mestu najdemo še eno plavalko, Tjašo Oder, ki je na EP v Berlinu z dvema doseženima državnima rekordoma na 1500 m in 800 m prosto odplavala dva državna rekorda in osvojila 4. in 8. mesto. Na četrtem mestu je pristal Janez Klančnik iz Slovenj Gradca, ki je na Havajih osvojil naslov amaterskega svetovnega prvaka v Xterra triatlonu, peta pa je bila najboljša slovenska igralka namiznega tenisa Manca Fajmut, aktualna državna prvakinja med posameznicami, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu v Tokiu.

 

Najperspektivnejša koroška športnica je Janja Garnbret

 

Največ glasov med perspektivnimi športniki je prejela športna plezalka Janja Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu (894 točk), ki je lansko leto osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje. Na drugem mestu je judoistka Zala Pečoler, tretja in četrta sta plavalki ravenskega Fužinarja Janja Šegel in Janja Jamšek, peto mesto pa je pripadlo judoistki Tanji Anželak. Na šestem mestu je gorski kolesar Teo Pečnik, sedmi atlet Tine Glavič, osmi igralec namiznega tenisa Tilen Cvetko, deveta judoistka Nuša Perovnik, na desetem mestu plavalec Lovro Knez, na enajstem mestu pa Tina Česnik. Dvanajsta je plavalka Mojca Hancman, trinajsti je športni plezalec Zan Sudar Lovenjak, štirinajsta je Asja Kotnik, petnajsti pa judoist Vinko Prevolšek.

 

Priznanja sta poleg župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena podeljevali tudi dve ravenski športni legendi, dolgoletni trener ravenskih plavalcev Henrik Medvešek in nekdanji odbojkar Adolf Urnaut. Prireditev je povezovala Špela Šavc, program pa so dodatno popestrili še glasbeni gostje Ditka in Gorazd Čepin ter Adrijana Kamnik in Anej Piletič.

 

Pokrovitelja prireditve sta bila Občina Ravne na Koroškem (glavna pokroviteljica) in Koratur Prevalje.

 

Oglejte si tudi