Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
11°C
-1°C
Oceni objavo

Tekmovanje iz projekcij in kotiranja-PIKO 2015

Skupnost strojnih šol in Center RS za poklicno izobraževanje sta letos že drugič organizirala državno tekmovanje iz projekcij in kotiranja – PIKO 2015 za dijake srednjih šol za šolsko leto 2014/15.

 

Učitelji strokovnih modulov, Center za poklicno izobraževanje in Skupnost strojnih šol si prizadevajo popularizirati tehniko in organizirajo številne dejavnosti, s katerimi prispevajo k razvoju in uveljavitvi tehnike, k izobraževanju in spodbujanju mladih k inovativnosti, ustvarjalnosti in uporabnosti znanja v delovnem okolju. Tekmovanje iz projekcij in kotiranja pripravljajo, da bi dijake spodbujali in učili praktične rabe znanja iz tehničnega risanja, kar je ena najpomembnejših sposobnosti in veščin, ki jih želijo razvijati v poklicnem izobraževanju.

 

Cilji tekmovanja so:

 

  • širjenje znanja in poglabljanje že osvojenega znanja na področju tehničnega risanja,
  • spodbujanje mladih pri nadgrajevanju znanja s področja tehničnega risanja nad zahtevnostjo rednega šolskega programa,
  • primerjanje znanja med dijaki na področju tehniškega komuniciranja,
  • popularizacija tehnike,
    • spodbujanje mladih k razmišljanju, usmerjenem v prakso, odločanju in boljši predstavljivosti v tehniki.

 

Tekmovanja se je udeležilo več kot 60 tekmovalcev in 30 mentorjev iz
24 srednjih šol. Dijaki, ki so dosegli največ točk v predtekmovanjih, so se 10. aprila 2015 v učilnicah Srednje šole Ravne pomerili v risanju projekcij in kotiranju.

 

1. mesto je osvojil Timotej Skaza, dijak Srednje tehniške in poklicne šole Zreče, 2. mesto je osvojil Jernej Lisec, dijak Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, 3. mesto pa je osvojil Jakob Mrvar iz Šolskega centra Novo Mesto.

 

Dijake in mentorje sta pozdravila ravnateljica SŠ Ravne Ivanka Stopar in župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

 

Iskreno čestitamo vsem dijakom, ki so se udeležili šolskega oz. državnega tekmovanja.

 

Oglejte si tudi