Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Svečana podelitev priznanj najboljšim športnikom v Občini Ravne na Koroškem

 

Na podlagi rezultatov, ki so jih dosegali športniki v prejšnjem letu, so na seji Izvršnega odbora Zveze športnih društev Ravne na Koroškem izbrali prejemnike priznanj.

 

Na podlagi pravilnika o izboru športnikov leta v Občini Ravne na Koroškem, je Izvršni odbor Zveze športnih društev na podlagi rezultatov za  naj športnico leta 2016 izbral, članico Plavalnega kluba Fužinar Tjašo Oder.

Tjaša je na evropskem članskem prvenstvu v 50 m bazenih v Londonu osvojila bronasto medaljo na 800 m prosto in bila četrta na 1500 m prosto. Na Olimpijskih igrah v Riu je na 800 m osvojila 13. mesto. Tjaša je za športnico leta bila izbrana že šestič.

 

Športnik leta 2016 je Damir Dugonjić, član Plavalnega kluba Fužinar.

Damir je v sezoni 2016,  na evropskem prvenstvu v 50 m bazenih v  Londonu, dosegel 6. mesto  na 50 m prsno in 6. mesto na 100 m prsno. Na Olimpijskih igrah v Riu je  v 50 m bazenih  zasedel 21. mesto  na 100 m prsno.  Damir je za športnika leta v Občini Ravne na Koroškem izbran že dvanajstič kar dokazuje, da samo z  vztrajnim in dolgoletnim delom lahko dosežeš takšne rezultate.  

 

Priznanje najboljšima sta podelila Predsednik Zveze Športnih društev Ravne na Koroškem Miran Klančnik in župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

 

Podelitev priznanja naj športni ekipi

 

Športna ekipa leta 2016 je moška ekipa Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont Ravne.

 

Moška ekipa Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont Ravne na Koroškem se je v letu 2015 prebila v 1. Slovensko namiznoteniško ligo in v  sezoni 2015/2016 osvojila odlično 5.mesto. V jesenskem delu sezone 2016/2017 je ekipa napredovala in si v ligi priborila 3. Mesto. Moška ekipa je letos prvič osvojila   ta naslov in upamo, da bo vsaj dvanajstkrat nosila  ta naslov, tako kot so ga klubske tekmovalke NTK Fužinar. 

 

Člani ekipe: Darko Jamšek, Ožbej Poročnik, Janez Petrovčič, Mitja Horvat.

 

 

Na predlog športnih društev so člani IO ZŠD Ravne na Koroškem  potrdili, da se  priznanje podeli mladim perspektivnim športnikom, športnicam do 15 leta za leto 2016:

Izabella Hajdi Navodnik (roj. 2003) je članica Koroškega atletskega kluba in je z rezultati dokazala, da v kategoriji   pionirk  v skoku v daljino, 60 in 200 m ovire sodi v državni vrh.

 

Hanna Paulina Navodnik (roj. 2003) je članica Koroškega atletskega kluba in je na ekipnem državnem tekmovanju v mnogoboju v dvorani dosegla z ekipo kluba 1. Mesto in na ekipnem prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U 14 5. mesto.

 

Lucija Potnik (roj. 2005) je članica Koroškega atletskega kluba in je v kategoriji U 12 na državnem tekmovanju  v dvorani  in na stadionu na 60 m dosegla 1. mesto. 

 

Asja Kotnik ( roj. 2002) je članica  Športnega društva Partizan Ravne na Koroškem. Asja je  v letu 2016 dosegla  v kategoriji starejših deklic na področju akrobatike in skokov iz male prožne ponjave vidne rezultate, ki jo uvrščajo v sam slovenski vrh.

 

Ema KORDEŽ  ( roj. 2005) –  je članica Alpinističnega klub Ravne in se je v letu 2016 v disciplinah težavnosti in balvanih redno uvrščala na stopničke v obeh disciplinah in že pri dvanajstih letih dokazala, da hoče in zmore vedno višje.

 

Julia Vačun (roj. 2001) je članica Kegljaškega kluba Fužinar Petrol Energetika in je z rezultati dokazala, da je s konstantnostjo in umirjenostjo v najtežjih trenutkih tekmovanj prava pot do uspeha. 

 

Janja  Šegel ( roj. 2001) je članica Plavalnega kluba Fužinar, članica mladinske in članske reprezentance Slovenije in zanesljiva potnica na svetovno prvenstvo v Budimpešto in je že s svojo mladostjo in rezultati potrdila, da  sodi v sam svetovni  plavalni vrh. Poudariti moramo, da je bila najmlajša slovenska udeleženka Olimpijskih iger v brazilskem Riu.

 

Sara Račnik (roj. 2002) je članica Plavalnega kluba Fužinar  in je članica reprezentance Slovenije v  kadetski in mladinski kategoriji. Sara je državna prvakinja v kadetski kategoriji v disciplinah na 100, 200, 400, 800 in 1500 prosto.

V lanski sezoni je nastopila na  Olimpijskem festivalu evropske mladine???

 

Mojca Hancman ( roj. 2002) je članica Plavalnega kluba Fužinar  in članica kadetske reprezentance Slovenije. Mojca je državna podprvakinja v kadetski kategoriji v disciplinah 400,800 in 1500 m prosto.

V lanski sezoni je nastopila na  Olimpijskem festivalu evropske mladine???

 

Urška Hancman ( roj. 2002) je članica Plavalnega kluba Fužinar in kadetska reprezentantka.  Urška je  državna prvakinja v kadetski kategoriji v disciplinah 50, 100 in 200 m hrbtno.

 

Jaš Berložnik (roj. 2002)  je plavalec Plavalnega kluba Fužinar  in član kadetske reprezentance Slovenije in državni rekorder v disciplinah 4x100 m mešano in 200 m delfin.

 

Gal Medvešek (roj. 2002)  je plavalec Plavalnega kluba Fužinar  in državni podprvak v kategoriji dečkov v disciplinah 50, 100 in 200 m prsno. Je državni rekorder v disciplini 4 x 100 mešano.

 

Nuša Kadiš  (roj. 2004) je članica Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont. V kategoriji  mlajših kadetinj  je v sezoni 2015/2016 postala državna prvakinja  in sezono končala kot druga najboljša mlajša kadetinja v državi.

 

Žiga Kristjan Žigon (roj. 2003)  član Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont, je v kategoriji mlajših kadetov v letu 2016 osvajal prva in druga mesta na različnih nivojih tekmovanj doma in v tujini in s kadetsko ekipo postal državni prvak.

 

Aljaž Godec ( roj. 2003) član Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont,  je prav tako v kategoriji mlajših kadetov dosegal vidne rezultate na tekmovanjih doma in v tujini in s kadetsko ekipo postal državni prvak.

 

Luka Primik (roj. 2001), je član Odbojkarskega kluba Fužinar in na seznamu kadetske reprezentance Slovenije in član regijske reprezentance. V odbojki na mivki je dosegel tretje mesto v kategoriji U15.

 

Kaj Glinšek (roj. 2000), je član Odbojkarskega kluba Fužinar, je na seznamu  kadetske reprezentance Slovenije in član regijske reprezentance.

 

DEJAN TOMINC (roj. 2001) in  MIHA MERKAČ (roj.2002)  , sta prav tako člana Odbojkarskega kluba Fužinar in člana regijske reprezentance.

 

Vita Klemenc (roj. 2004), članica Alpskega smučarskega kluba Fužinar je v sezoni 2016 bila državna prvakinja v alpskem smučanju skupaj v pokalu RAUCH, kar je največje tekmovanje skupaj v alpskih disciplinah v tej starostni kategoriji.

 

Tinkara Koren (roj. 2003), članica Alpskega smučarskega kluba Fužinar je v paralelnem slalomu na državnem tekmovanju osnovnih šol dosegla 1. mesto in v močni mednarodni tekmi v veleslalomu dosegla 9. mesto.

 

Jaka Volentar (roj.2004), član Alpskega smučarskega kluba Fužinar. V sezoni 2016 je bil 2. v skupnem pokalu RAUCH, kar je v cicibanski kategoriji največje tekmovanje.

 

 

Priznanje najboljšima sta podelila Predsednik Zveze Športnih društev Ravne na Koroškem Miran Klančnik ter Adi Urnaut profesor športne vzgoje, nekdaj tudi aktiven odbojkar.

 

Uvodoma smo prisluhnili pozdravnemu govoru predsednika Zveze športnih društev Ravne na Koroškem Mirana Klančnika, ki je poudaril, da tudi tokratna prireditev poteka v okviru že 13. »Tedna športa«, vanjo pa se je aktivno vključilo veliko klubov z več različnimi aktivnostmi, posvečena pa je spominu na Jožeta Šaterja.

 

Številne zbrane je pozdravil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki je izrekel pohvale vsem športnikom, trenerjem, staršem in ostalim, ki pripomorejo k uspehom naših športnikom.

 

Program je z besedo vodil moderator Jurij Berložnik, svečan večer pa so z glasbenimi nastopi popestrili učenci kitaristi Glasbene šole Ravne na Koroškem pod mentorstvom Marka Strmčnika.

 

»Še enkrat čestitke vsem prejemnikom priznanj. Vsem športnikom se ob tej priložnosti zahvaljujemo za ves trud, odrekanje in dosežene rezultate, trenerjem za odlično opravljeno delo, športnim funkcionarjem za dobro organizacijo in vodenja društev, staršem za izjemen prispevek športu in  spremljanje otrok na športni poti, sponzorjem in donatorjem za materialno pomoč, brez katere ne bi mogli opraviti vsega tega dela, zaradi katerega je ravenski šport vzor v slovenskem prostoru. 

Naj bo vsem športnikom in vsem nam ta misel popotnica za uspehe in neuspehe v življenju.

Sprejmite izziv. Le tako boste začutili veličino uspeha. Vsak poraz naj bo za človeka spodbuda za vztrajno pot naprej do končnega uspeha. Iz uspehov rastejo novi uspehi.

Oglejte si tudi