Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Svečana podelitev priznanj najboljšim športnikom v Občini Ravne na Koroškem

»Nobena pot ni ravna.
Nobena pot ni revna,
a vsaka je zahtevna
in tvoja ena sama – glavna.«
Tone Pavček

 

Svečana podelitev priznanj najboljšim športnikom v Občini Ravne  na Koroškem

 

Na podlagi rezultatov, ki so jih dosegali športniki v prejšnjem letu, so na seji Izvršnega odbora Zveze športnih društev Ravne na Koroškem v mesecu marcu izbrali prejemnike priznanj.

 

Za naj športnico leta 2015 so izbrali članico Plavalnega kluba Fužinar Gajo Natlačen. Gaja je na evropskem prvenstvu v izraelski Natanyi v 25 m bazenih na 400 m prosto zasedla 11. mesto in na 800 m prosto 12. mesto. Na svetovnem prvenstvu v 50 m bazenih, ki je bilo v Kazanu, je dosegla 11. mesto na 1500 m prosto. Gaja je bila članica državnih reprezentanc v vseh starostnih kategorijah.

 

Športnik leta 2015 je postal Damir Dugonjić, član Plavalnega kluba Fužinar. Damir je v sezoni 2015 na evropskem prvenstvu v 25 m bazenih v Natanyi dosegel 1. mesto na 50 m prsno in 6. mesto na 100 m prsno. Na svetovnem prvenstvu v 50 m bazenih je v  ruskem Kazanu  zasedel 5. mesto na 50 m prsno. Damir je lastnik evropskega rekorda na 50 m prsno v malih bazenih. Damir je za športnika leta v Občini Ravne na Koroškem izbran že enajstič.

 

Športna ekipa leta 2015 je postala ženska ekipa NTK Inter diskont Fužinar Ravne. Ženska ekipa Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont Ravne na Koroškem je v letu 2015 s 1. mestom v 1. slovenski članski ligi potrdila, da ji že dvanajstič pripada naslov za športno ekipo Občine Ravne na Koroškem. Članice ekipe so Manca Fajmut, Nuša Kadiš ter Nika in Zala Veronik.

 

Na predlog športnih društev so člani IO ZŠD Ravne na Koroškem potrdili, da se priznanja za leto 2015 podelijo tudi naslednjim mladim perspektivnim športnikom in športnicam do 15 leta:

 

Ani Štern (roj. 2000), članici Koroškega atletskega kluba, ki je s 1. mestom v teku na 800 m na Prvenstvu Slovenije za mlajše mladince in mladinke potrdila, da je atletika za enkrat njena prava športna pot.

 

Urški Dretnik (roj. 2001), članici Koroškega atletskega kluba, ki med slovenskimi vrstniki v kategoriji U16, v disciplini 1000 m, dosega najvišja mesta.

 

Janji  Šegel ( roj. 2001), članici Plavalnega kluba Fužinar in članici mladinske in članske reprezentance Slovenije. Janja je zanesljiva potnica na Evropsko člansko prvenstvo. V lanski sezoni je bila najuspešnejša športnica Olimpijskega festivala evropske mladine. Osvojila je 5 medalj in je evropska mlajša mladinska prvakinja na 100 m prosto. 

 

Janji Jamšek (roj. 2001), članici Plavalnega kluba Fužinar in članici mladinske reprezentance Slovenije. V lanski sezoni je bila druga najuspešnejša športnica Olimpijskega festivala evropske mladine in je evropska mlajša mladinska prvakinja na 200 m hrbtno.

 

Sari Račnik (roj. 2002), članici Plavalnega kluba Fužinar in članici kadetske reprezentance Slovenije. V lanski sezoni je nastopila na  Olimpijskem festivalu evropske mladine.

 

Mojci Hancman ( roj. 2002), članici Plavalnega kluba Fužinar, ki se je  s svojimi rezultati  uvrstila v kadetsko reprezentanco Slovenije.

 

Dejanu Šteharniku (roj. 2000), članu Plavalnega kluba Fužinar in članu kadetske reprezentance Slovenije. V lanski sezoni je nastopil na Olimpijskem festivalu evropske mladine, kjer je v mešani štafeti 4 x 100 m mešano osvojil bronasto medaljo.

 

Julii Vačun (roj. 2001), članici Kegljaškega kluba Fužinar Petrol Energetika, ki je z rezultati dokazala, da sta njen izjemen talent in volja do trdega treninga vzpon do podiranja kegljaških rekordov.

 

Nuši Kadiš (roj. 2004), članici Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont. Nuša zaseda četrto mesto v Sloveniji na lestvici mlajših kadetinj in je igralka II. slovenske namiznoteniške lige.

 

Žigi Kristjanu Žigonu (roj. 2003), članu Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont, ki je v kategoriji mlajših kadetov v letu 2015 osvajal prva in druga mesta na različnih nivojih tekmovanj tako doma kot v tujini.

 

Aljažu Godcu (roj. 2003), članu Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont, ki je prav tako v kategoriji mlajših kadetov dosegal vidne rezultate na tekmovanjih doma in v tujini.

 

Petri Glušič (roj. 2001), članici Alpinističnega kluba Fužinar. V kategoriji starejših deklic je v disciplini balvani na državnem in mednarodnem tekmovanju dokazala, da sodi med mlade perspektivne športnice.

 

Martinu Džambasu (roj. 2000), članu Judo kluba Ravne in četrtemu najboljšemu kadetu Slovenije s številnimi medaljami iz različnih tekmovanj doma in v tujin ter državnemu prvak v kategoriji U16 do 73 kg.

 

Andražu Kacu (roj. 2002), članu Judo kluba Ravne, državnemu prvaku v kategoriji U14 do 60 kg in dobitniku številnih medalj s tekmovanj doma in v tujini.

 

Lovru Reku (roj. 2002), članu Judo kluba Ravne in državnemu prvaku v kategoriji U14 do 55 kg ter nosilcu številnih medalj s tekmovanj doma in v tujini.

 

Matiji Vetrihu (roj. 2002), članu Judo kluba Ravne, podprvaku v kategoriji U14 do 60 kg s številnimi medaljami s tekmovanj doma in v tujini.

 

Asji Kotnik (roj. 2002), članici Športnega društva Partizan Ravne na Koroškem. Asja je v letu 2015 dosegla v kategoriji starejših deklic na področju akrobatike in skokov iz male prožne ponjave vidne rezultate, ki jo uvrščajo v sam slovenski vrh.

 

Žigi Moriju (roj. 2000), članu Odbojkarskega kluba Fužinar in članu kadetske reprezentance Slovenije. V odbojki na mivki je dosegel tretje mesto v kategoriji U15.

 

Luki Primiku (roj. 2001), članu Odbojkarskega kluba Fužinar, ki je na seznamu kadetske reprezentance Slovenije. V odbojki na mivki je dosegel tretje mesto v kategoriji U15.

 

Vidu Ramšaku (roj. 2001), članu Odbojkarskega kluba Fužinar in članu regijske reprezentance.

 

Luki Moličniku (roj. 2000), članu Alpskega smučarskega kluba Fužinar, ki je bil v sezoni 2014/2015 član otroške smučarske reprezentance. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih je dosegal rezultate, ki ga uvrščajo v vrh slovenskega alpskega smučanja v njegovi kategoriji.

 

Priznanja so podelili predsednik Zveze Športnih društev Ravne na Koroškem Miran Klančnik, župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in podžupan Občine Ravne na Koroškem Aljaž Vrhovnik.

 

Uvodoma smo prisluhnili pozdravnemu govoru predsednika Zveze športnih društev Ravne na Koroškem Mirana Klančnika, ki je poudaril, da tudi tokratna prireditev poteka v okviru že 12. »Tedna športa«, vanjo pa se je aktivno vključilo veliko klubov z več različnimi aktivnostmi, posvečena pa je spominu na Jožeta Šaterja.

 

Številne zbrane je pozdravil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki je izrekel pohvale vsem športnikom, trenerjem, staršem in ostalim, ki pripomorejo k uspehom naših športnikom. Prisluhnili smo tudi vrhunski slovenski paraolimpijski športnici Mateja Pintar.

 

Program je z besedo popestrila moderatorka Natalija Križaj, svečan večer pa so z glasbenimi nastopi popestrili dijakinji ravenske gimnazije.

 

»Še enkrat čestitke vsem prejemnikom priznanj. Vsem športnikom se ob tej priložnosti zahvaljujemo za ves trud, odrekanje in dosežene rezultate, trenerjem za odlično opravljeno delo, športnim funkcionarjem za dobro organizacijo in vodenja društev, staršem za izjemen prispevek športu in  spremljanje otrok na športni poti, sponzorjem in donatorjem za materialno pomoč, brez katere ne bi mogli opraviti vsega tega dela, zaradi katerega je ravenski šport vzor v slovenskem prostoru. 

Naj bo vsem športnikom in vsem nam ta misel popotnica za uspehe in neuspehe v življenju.

Sprejmite izziv. Le tako boste začutili veličino uspeha. Vsak poraz naj bo za človeka spodbuda za vztrajno pot naprej do končnega uspeha. Iz uspehov rastejo novi uspehi.

Zaželimo Damirju Dugonjiću in Tjaši Oder, udeležencema olimpijskih iger v brazilskem Riu, veliko športnih uspehov. V upanju, da se jima na poti v Rio pridružita še Gaja Natlačen in Janja Šegel, ki na naslednjih tekmovanjih še imata možnost uloviti olimpijsko normo,« pa so besede, ki so jih mladim športnikom namenili na Zvezi Športnih društev. 

 

Oglejte si tudi