Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Sprejem štipendistov v SIJ Metalu Ravne

Tudi letos so v SIJ Metalu Ravne pripravili sprejem za svoje nove štipendiste, dijake Srednje šole Ravne. Polovica med njimi je dijakov II. generacije programa metalurškega tehnika, ki se je v lanskem šolskem letu po 25 letih neizvajanja programa ponovno vrnil na Srednjo šolo Ravne, predvsem na pobudo SIJ Metala Ravne.

 

»Vsem našim štipendistom po uspešno zaključenem šolanju zagotavljamo tudi zaposlitev. Potrebe po sodelavcih tehničnih poklicev se pri nas pojavljajo tako rekoč vseskozi, pri čemer so metalurgi izrazito deficitarni kader,« je poudaril  glavni direktor SIJ Metala Ravne Andrej Gradišnik, ki je štipendistom predstavil podjetje in Skupino SIJ. Izpostavil je tudi pomen sodelovanja v izobraževalnem procesu: »S Srednjo šolo Ravne delamo z roko v roki. Naši sodelavci dijake poučujejo strokovne predmete, v višjih letnikih bodo pri nas opravljali tudi praktično usposabljanje.»

 

Pomembnost timskega dela je izpostavila tudi ravnateljica Srednje šole Ravne Ivanka Stopar, ki je dijakom za popotnico položila na srce, da »skupaj vam zagotavljamo vse potrebno, da boste lahko na tej poti uspešni – strokovno znanje, štipendijo in tudi službo. Na vas pa je, da nam sledite in s trudom in vztrajnostjo uspešni tudi postanete.«


V SIJ Metalu Ravne imajo skupaj 67 štipendistov, v letošnjem letu so štipendije podelili 26 dijakom in 3 študentom.

 

Oglejte si tudi