Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

S kolesom po 3. razvojni osi

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je v nedeljo 4. septembra 2016 ponovno organizirala kolesarjenje po severnem kraku 3. razvojne osi. Izhodiščno mesto kolesarjev je bil Družbeni dom na Prevaljah, v občini, kjer bo najbolj severna točka koroška hitre ceste. Kolesarjem so se na tem mestu pridružili tudi predsedujoči Svetu koroške regije dr. Tomaž Rožen, poslanec Danilo Anton Ranc in prevaljski župan dr. Matic Tasič.

 

Kolesarji so se od Prevalj odpravili mimo Raven na Koroškem do Dravograda, kjer so se srečali s poslancem Benediktom Kopmajerjem, pridružila pa se jim je tudi skupina kolesarjev iz Občine Dravograd na čelu s podžupanom Antonom Preksavcem. Pot smo nadaljevali proti Slovenj Gradcu, kjer je kolesarje pozdravil še tretji koroški poslanec Ivan Škodnik. Po krajem odmoru smo se odpravili čez Graško Goro proti Velenju.

 

V Velenju nas je pričakala podžupanja Breda Kolar, ki je prav tako izrazila podporo kolesarjem in pozvala k čim prejšnji realizaciji projekta 3. razvojne osi. Kolesarska karavana je od Velenja nadaljevala do Šentruperta, kjer je uvoz na avtocesto A 1.  Tam smo tudi razvili osrednje sporočilo letošnjega kolesarjenja. To se glasi: »Spoštovana vlada! Letos nestrpno pričakujemo sprejem DPN Šentrupert – Velenje!« Sprejem tega državnega prostorskega načrta je namreč podlaga za to, da se bo hitra cesta nadaljevala tudi na Koroško. Vodja Mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaž Verhovnik pa je ponovil tudi stališče, da iniciativa podpira gradnjo 4-pasovne hitrocestne povezave do Koroške in da pričakujemo izgradnjo koroške hitre ceste ne samo do Slovenj Gradca, temveč vse do Prevalj.

 

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os

Oglejte si tudi