Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
23°C
7°C
Oceni objavo

REZBAR - kratki igrani film

Izven mestnega vrveža živi, v tišini in obdan z gorsko idilo, star mojster rezbarjenja, ki se zbudi v dan, ki ga je skrbno načrtoval, a ga prekine mlada študentka iz Francije, ki naključno najde njegovega psa. Študentka se je izgubila, a se z rezbarjem nikakor ne more sporazumeti. On, mož redkih besed, ki venomer kadi, jo vzame k sebi za ta dan in njuni življenji se kljub jezikovni barieri pričneta počasi prepletati. Zgodba sledi enemu skupnemu dnevu v življenju obeh protagonistov, kjer počasi odkrivamo, kako dve različni generaciji iz popolnoma tujega okolja vplivata ena na drugo, četudi komunikacija skoraj ni prisotna, morda celo ni potrebna. Do konca skupne ekspedicije skozi življenje prihajamo bliže odgovoru, kakšna vrsta temne preteklosti preganja rezbarja in kako nepričakovano preživi svoj dan v družbi nekoga, ki ga sodi le po dogajanju dneva in ne po prtljagi, ki jo nosi iz preteklosti.


Igrajo: Peter Korbus, Maša Flogie, Žiga Čamernik, Gregor Podričnik, Miha Pačnik, Miha Maznik, Karin Šnabl, Nina Bizjak, Leon Vovk.

Režija in idejni tekst: Tomo Novosel

Direktor fotografije: Miha Kolar

Kamera: Miha Kolar, Rok Petelin, Tine Lenart

Zvok: Domen Hudrap, Tine Lenart, Rok Petelin

MUA: Nastja Vodenik

Prevod teksta: Sabina Pečovnik

Obdelava zvoka: Domen Hudrap

Jezikovno svetovanje: Sabina Pečovnik, Sébastien Sammut

Acting coach: Žiga Čamernik

Fotografije: Nika Uhan, Tine Lenart, Miha Kolar, Tomo Novosel

Glasba: Dani Bedrač, Benjamin Pirnat

Trenerka psa: Vesna Bračič

Radijski glas: Dušan Stojanovič

Pomoč pri izvedbi: Aleksander Smode, Nika Uhan

 

Zgodbo o dnevu v življenju samotarskega rezbarja, ki ga zmoti francoska popotnica, smo si ogledali v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem. Slovensko-francoski film je tretji film v treh letih, ki ga je na platno postavil mlad koroški režiser Tomo Novosel. Z zelo uspešnim dokumentarcem Vezela je Tomo lansko leto prejel prvo nagrado na festivalu neodvisnega filma. S  filmom Rezbar se namerava predstaviti na Festivalu slovenskega filma in na drugih evropskih festivalih. Film so že sprejeli na dva mednarodna festivala, v Braziliji in v Izraelu.

Oglejte si tudi