Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Razstava otroških likovnih del: Mali koraki na veliki poti

V Kulturnem centru Ravne so odpirli razstavo priznanega umetniškega kolektiva, ekipe iz Bernekerjevih ustvarjalnic. Njihove umetnine so predvsem pisane, čeprav se pri svojem ustvarjanju lotevajo tudi zelo resnih tem.

Ker je aktualni razstavni program v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu in Galeriji Ravne zaznamovan s temami, ki se dotikajo vprašanja migracij, osebnih zgodb in izkušenj ljudi na poti v boljše življenje, smo jesenski program Bernekerjevih ustvarjalnic namenili spodbujanju in razvijanju kritične misli otrok, ki na razstavi skozi lastno ustvarjanje sporočajo, kakšen bi po njihovem moral biti svet, kaj jim na njihovih poteh povzroča težave in kje se počutijo varne.

Protagonisti Bernekerjevih ustvarjalnic so se vso jesen trudili, pridno obiskovali razstave, raziskovali, načrtovali, rezali, lepili ter barvali, da vam jutri pokažejo svoje umetnine, z vami poklepetajo ter nazdravijo ob kapljici dobrega soka!


Odprtje razstave je pospremila tudi krajša otroška ustvarjalnica. Skupaj so prebrali pravljico Kulturna izmenjava, nato pa pisali in risali razglednice.

Razstavljene umetnine so delo otrok od 4. leta do konca osnovne šole.

Oglejte si tudi