Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

Razstava Marflakova šola slikanja 2016

Koroška osrednja knjižnica v svojem razstavišču gosti razstavo likovnih del Marflakovih učenk in učenca. Razstavljene so slike, nastale pod mentorstvom akademskega slikarja Štefana Marflaka v okviru študijskega programa likovno ustvarjanje pri Univerzi za tretje življenjsko obdobje Ravne na Koroškem.

 

Razstava Marflakova šola slikanja 2016 sodi v program dogodkov, ki jih bo ADK – Univerza za tretje življenjsko obdobje Ravne na Koroškem pripravila v Tednu vseživljenjskega učenja v občini Ravne.

 

Otvoritev razstave so skozi besedo pospremili Ana Pavše, predsednica ADK, ki je med drugim omenila, da je to eden najuspešnejših programov in traja že 14 let. Vanj se je vključevalo okoli petdeset udeleženk, pa tudi kakšen moški udeleženec je bil med njimi.

 

Kulturni program so sooblikovale udeleženke same. Prisluhnili pa smo tudi akademskemu slikarju  Štefanu Marflaku, ki je 21 članicam in članu dejal, da naj v svojem likovnem snovanju vztrajajo še naprej.  Člani so ustvarjali v prostorih Srednje šole Ravne in tudi v naravi. Kar nekaj slik od skoraj sedemdesetih, ki so jih postavili na ogled v razstavišču gradu Ravne, je nastalo na Kobanskem.

 

Razstava je na ogled v razstavišču knjižnice do ponedeljka, 20. junija 2016, v času, ko je knjižnica odprta.

Oglejte si tudi