Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Ravenske badmintonistke uspešne na mednarodnem turnirju v Kungoti

Pretekli vikend, 4.-5. marca 2017 je v Kungoti potekal  7. mednarodni turnir v badmintonu RSL Donut Cup Kungota 2017. Turnirja se je udeležilo preko 100 igralk in igralcev iz štirih držav (Avstrija, Madžarska, Hrvaška in Slovenija), ki so se pomerili v kategorijah U-11, U-13, U-15 in U-17. Prvič so na tem turnirju nastopile tudi ravenske badmintonistke, Nina Razgoršek, Alma Sekereš, Bela Oder in Anja Mravlak.

V posamični konkurenci U-13 je uspešno nastopila Nina Razgoršek, ki  se je uspešno prebila  iz predtekmovalne skupine  v četrtfinale. V predtekmovanju je bila od nje boljša le avstrijska državna podprvakinja Chiara Rudolf iz Gradca, v četrtfinalni tekmi je bila nato od nje boljša domačinka Maja Koman iz Kungote, ki je na koncu osvojila tretje mesto, v tej kategoriji je zmagala Špela Alič iz BK Olimpija pred Lino Pipan iz Medvod,  Nina je osvojila 5.-8. mesto.

V dvojicah deklet sta Alma Sekereš in Bela Oder v dramatični tekmi proti Madžarkama Noro Nguyen in  Janko Tiborcs zamudili priložnost za neposredno uvrstitev v polfinale, saj sta po odličnem prvem setu, ki sta ga dobili s kar 21:7, nato tesno in z veliko smole izgubili oba preostala seta z 19:21! V četrtfinalu sta bili nato od njiju boljši Nika Bedič iz Lendave in Katica Torba iz Budimpešte. Alma in Bela sta osvojili 5.-8. mesto.

Nina Razgoršek in Anja Mravlak sta v nastopili v močni predtekmovalni skupini, od njiju sta bili boljši odlični Avstrijki Chiara Rudolf in Lena Krug iz Gradca, ki sta na koncu osvojili srebrno medaljo. Nina in Anja sta morali nato premoč  priznati tudi Niki Bedič in Katici Torba, ki sta na koncu osvojili bronasto medaljo. Zmagovalna dvojica med dekleti kategorije U-13 sta postali Špela Alič (BK Olimpija) in Lina Pipan (BK Medvode).

Oglejte si tudi