Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Prireditev ob pričetku gradnje večnamenske dvorane pri OŠ Koroških jeklarjev – podružnici Kotlje

Večnamenska dvorana OŠ koroških jeklarjev – podružnica Kotlje bo namenjena potrebam vrtca in osnovne šole v Kotljah, društvom in krajanom ter rekreativnim športnikom.

 

Z investicijo se bo izboljšala ponudba pokritih večnamenskih prostorov, kar bo neposredno vplivalo na hitrejši in kakovostnejši razvoj kulturnih in športnih dejavnosti v krajevni skupnosti in v občini. Po izvedbi investicije lahko pričakujemo povečanje števila športnih, rekreativnih in drugih dogodkov na tem območju, kar bo imelo pozitiven vpliv tudi na razvoj drugih dejavnosti in s tem na  dvig kakovosti življenja.

 

Poleg zagotovitve pogojev za  izvajanje šolskih prireditev, obšolskih in izvenšolskih dejavnosti ter  šolske športne vzgoje se bo  povečala možnost za kakovostno izrabo prostega časa, za izvajanje dejavnosti kulturnih društev, športnih klubov in rekreativcev, za izvajanje različnih aktivnosti, povezanih z druženjem otrok in mladine, medgeneracijskim druženjem, organiziranje raznih prireditev, gledaliških predstav, rekreacijskih aktivnosti vseh generacij ipd. Zagotovljeni bodo ustrezni infrastrukturni pogoji za razvoj družbenih dejavnosti, s čimer se bo povečala privlačnost območja za mlade družine, predvsem visokokvalificiranega kadra, ki ga potrebuje naše gospodarstvo.

 

Z upoštevanjem visokih tehnoloških in okoljevarstvenih standardov (objekt bo grajen skladno s Pravilnikom o učinkoviti rabi energije v stavbah – PURES) bomo pridobili energetsko varčen, okolju prijazen objekt, kar je bil tudi pogoj za pridobitev sofinancerskih sredstev EKO sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada. Izrazito je poudarjena uporaba lesa kot gradbenega materiala, vključno s toplo izolacijo iz lesenih vlaken in z leseno podkonstrukcijo.

 

Podatki o objektu:

  • osnovni gabariti dvorane: 51,85 x 20,50 m, 1.181,80 m2 površin večnamenske dvorane, z urejenimi dovozi in parkirišči, višina objekta 9,40 m;
  • nosilne in obodne AB stene s toplo izolacijo iz lesenih vlaken, z leseno podkonstrukcijo in lesenimi fasadnimi letvami;
  • leseno ostrešje, toplotnoizolacijski panel z leseno nosilno konstrukcijo;
  • stavbno pohištvo: leseno v naravnem lesu z zaščitnim premazom, s troslojnim steklom z ustrezno zvočno zaščito.

Stavba spada med objekte, ki morajo biti brez ovir, skladno s pravilnikom o zahtevah za zagotavljanje neoviranega dostopa, vstopa in uporabe objektov v javni rabi. Omogočen bo dostop funkcionalno oviranim osebam, prav tako vsi prostori v objektu.

Predračunska vrednost izgradnje dvorane: 1.581.630 evrov z DDV. Projekt je sofinanciran s strani EKO sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada v višini 403.564 evrov. Razliko krije občina z lastnimi sredstvi.

 

Na prireditvi ob pričetku gradnje večnamenske dvorane v Kotljah, ki je potekala pod mogočnimi kostanji, so Hotuljci in ostali končno dočakali ta trenutek, zato je za krajane  Kotelj, šolo in vrtec bil ta dan še toliko bolj slovesen.

 

Prireditve se je udeležil predsednik vlade RS dr. Miro Cerar in številni drugi povabljeni gostje kot tudi krajani Kotelj in ostali.

 

Zbrane sta nagovorila dr. Tomaž Rožen, župan občine Ravne na Koroškem in dr. Miro Cerar, predsednik vlade RS.

 

V kulturnem programu so nastopili otroci iz Vrtca Kotlje, zapeli so učenci Osnovne šole koroških jeklarjev -  podružnice Kotlje, nastopila pa je  tudi glasbena skupina OŠ koroških jeklarjev. Uvod v slovesnost nam je s slovensko himno utrla Nuša Perenda, učenka Osnovne šole koroških jeklarjev. Program je povezovala Natalija Križaj.

 

S simbolnim dejanjem se je potrdil pričetek gradnje večnamenske dvorane v Kotljah. Temeljni kamen dvorane simbolizira napisna plošča na betonski podlagi klopi ob gradbišču, ki so jo slovesno odkrili predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in predstavnik sveta Krajevne skupnosti Kotlje – podpredsednik Boris Štriker.                                                             

 

S slovesno namestitvijo napisa, ki bo pričal o pričetku dolgo pričakovane gradnje večnamenske dvorane v Kotljah, je izgradnja tudi uradno dobila zeleno luč. Po izvedbi investicije lahko pričakujemo povečanje števila športnih, rekreativnih in drugih dogodkov na tem območju, kar bo imelo pozitiven vpliv tudi na razvoj drugih dejavnosti in s tem na dvig kakovosti življenja. Poleg zagotovitve pogojev za izvajanje šolskih prireditev, obšolskih in izvenšolskih dejavnosti ter šolske športne vzgoje se bo  povečala možnost za kakovostno izrabo prostega časa, za izvajanje dejavnosti kulturnih društev, športnih klubov in rekreativcev, za izvajanje različnih aktivnosti, povezanih z druženjem otrok in mladine, medgeneracijskim druženjem, organiziranjem raznih prireditev, gledaliških predstav, rekreacijskih aktivnosti vseh generacij ipd.

Z upoštevanjem visokih tehnoloških in okoljevarstvenih standardov bomo pridobili energetsko varčen, okolju prijazen objekt, kar je bil tudi pogoj za pridobitev sofinancerskih sredstev EKO sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada. Izrazito je poudarjena uporaba lesa kot gradbenega materiala, vključno s toplo izolacijo iz lesenih vlaken in z leseno podkonstrukcijo.

 

 

Oglejte si tudi