Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

JUTRI
0°C
-8°C
PON.
2°C
-5°C
Deli
9524

Priprave v namiznem tenisu Ravne na Koroškem, Dvorana IZZIV IN DTK

Od torka, 9. avgusta 2016 do ponedeljka, 15. avgusta 2016 na Ravnah na Koroškem potekajo priprave v namiznem tenisu. Prišli so tekmovalci iz klubov NTK Zalog Vesna, Velenje, Muta, Kozjega in Radelj ob Dravi, kot tudi iz sosednje Avstrije. Vseh tekmovalcev skupaj je trideset in prebivajo v Mladinskem hotelu Punkel. Iz NTK Zalog Vesna tekmovalke in tekmovalci  prihajajo na priprave že četrto leto zapored. Priprave vodijo štirje izkušeni trenerji, med njimi sta tudi domačin Bojan Pavič in Jože Mikeln.

'Namen priprav je večja motivacija za trening, izmenjava izkušenj  z igralci, saj med seboj igrajo tekmovalci iz različnih krajev, dobro pa je tudi strokovno vodstvo,' povedo trenerji.

Jože Mikeln je legenda namiznega tenisa. V namiznem tenisu je že od mladosti v tem času je bil večkratni občinski in okrajni prvak, trener, sodnik, kjer je sodeloval pri organizaciji SPENT-a v fundaciji 'vodje mize'. Vodil treninge začetnikov NTK Olimpija. Vodil mlajše kategorije, kasneje prevzel žensko prvo ekipo. Jože Mikeln je deloval tudi kot trener mladinske in kadetske reprezentance. Leta 1985 se je zaposlil kot strokovni delavec na Namiznoteniški zvezi Slovenije. Nadaljeval pa je tudi trenersko delo s slovenskimi reprezentancami v vseh starostnih kategorijah in od leta 1985 do upokojitve leta 2008 sodeloval pri izobraževanju trenerjev in inštruktorjev namiznega tenisa. Izdal je tri knjige o namiznem tenisu in napisal mnogo strokovnih člankov objavljenih v namiznoteniških revijah.

Trener in ravno tako legenda namiznega tenisa, ki je tudi na pripravah na Ravnah je sicer domačin, ki pa ne živi več doma Bojan Pavič. Igranje namiznega tenisa pri njem traja že 47 let. Trenersko delo opravlja vse od leta 1988 v Ljubljani in sicer za klub Vesna Zalog. Pomagal pa je tudi pri vodenju članske reprezentance.

'Pri namiznemu tenisu je čas učenja zelo dolg, potrebuješ vsaj 8 let, za osvojiš vse potrebne elemente igre za vstop v reprezentanco, poudari Pavič in nadaljuje: 'Pri Fužinarju Ravne sem bil zelo zadovoljen s tem, da se je lahko napredovalo iz enega kluba v drug klub. Iz Fužinarja Ravne sem šel v prvo ligo v Mursko Soboto, kjer sem igral eno leto, nato začel igrati za Olimpijo, za njo pa me je pot vodila v Italijo, kjer sem igral štiri leta, po tem pa še za različne slovenske klube.'

V namiznem tenisu je nanizal tudi veliko ekipnih in posameznih rezultatov pri kadetih. Pri Olimpiji pa so bili članski prvaki v Jugoslaviji. Dobil je tudi medaljo na mediteranskih igrah. V članski kategoriji v Jugoslaviji je končal osmi na končni lestvici. Veliko dobrih rezultatov pa je dosegel tudi kasneje, ko se je Slovenija osamosvojila. Bojan Pavič se rad dokazuje še sedaj na veteranskih prvenstvih, letos je osvojil bron na svetovnem veteranskem prvenstvu v Španiji.

V klubu mu pri treningih pomaga Jože Mikeln, za katerega meni da je velik strokovnjak in vzornik v namiznem tenisu. Ko se Mikeln posveča pisanju knjig, mu v klubu pomaga pri treningih Martina Pohar iz Radelj ob Dravi. Zadovoljen je z rezultati kluba, ki veliko dela z mladimi. Tudi z žensko ekipo dosega dobre rezultate, saj so lani dosegli 2. mesto, letos pa 3. mesto na državnem prvenstvu. Kadeti so ekipno letos dosegli tretje mesto, mladinci pa 6. mesto. Klub NTK Zalog Vesna si je lani priigral 10 medalj na državnih prvenstvih. Za njimi je zelo uspešna lanska sezona.

Bojan Pavič se zahvaljuje Občini Ravne na Koroškem in NTK-ju Fužinar Inter Diskont Ravne za organizacijo skupinskih priprav. Zelo zadovoljen je z pogoji priprav na Ravnah na Koroškem.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
RIPS d.o.o.