Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Pr' sosedu pa dekvo ženijo

Gledališka skupina Koroškega medgeneracijskega centra je pripravila že tretjo gledališko predstavo z naslovom Pr' sosedu pa dekvo ženijo. Po sklopu skečev Anke Plevnik je priredbo napisala Marta Kovačec Vrenčur.

Tudi tokrat je gledališka skupina vadila pod vodstvom mentorice in režiserke Vike Pisar.

 

Premiero gledališke predstave so v soboto, 9. decembra, postavili na oder v Kulturnem centru na Ravnah.

 

Igrale so: Marta Kovačec Vrenčur, Tina Vrenčur Vulc, Vika Pisar, Meti Slivnik, Mojca Merkač, Vera Kovač in Stanko Pisar. Kulise, ki so krasile ozadje, so delo Aleša Pogorelca ob pomoči pri postavitvi Jožeta Slivnika in Stanka Pisarja. Glasba in besedilo pesmi sta delo Blaža Pavlinca, ki je pesem na odru tudi zapel. Zgodba govori o koroških pavrih, njihovem delu, vseskozi pa se prepleta zgodba dekle, ki zanosi z virtom, in gospodinja to sramoto skrije tako, da dekli najde ženina, ki jo je pripravljen ožen't, saj dobi zato skor cev grunt.

 

'Z našo novo predstavo bi vam rade povedale, da smo jo z veseljem zaigrale in se skupaj z vami poveselile tako na odru, kot po predstavi, kjer smo lahko tudi poklepetale z vami. Kar nekaj časa smo se trudile na vajah, da smo danes stopile pred vas z veliko dobre volje. Naša mentorica in režiserka Vika Pisar se je ves čas trudila, nam vlivala voljo, da lahko danes igramo na odru. V veliko pomoč so nam bile zaposlene v Koroškem medgeneracijskem centru. Predsednica društva Marjana Kamnik, Urška, Tanja, Mihaela, Tina… in vsi ostali,' je povedala  Marta Kovačec Vrenčur.

 

Polno dvorano je na koncu predstave  nagovorila še Vika Pisar, ki se je zahvalila avtorici knjige Anki Plevnik in predsednici društva Marjani Kamnik ter številnemu občinstvu. 

Oglejte si tudi