Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
0°C
-8°C
Deli
1005

Pozdrav domoljubju

S  prihodom praporščakov se je pričela spominska slovesnost  Pozdrav domoljubju. Tako je bila namreč poimenovana slovesnost, posvečena petindvajsetim letom samostojne Slovenije. Tudi zato nam je kot uvod v slovesnost našo državno himno zaigral Trobilni kvintet Orkestra Slovenske vojske. Poseben pozdrav pa je veljal seveda tistim, ki jim je bila slovesnost v prvi vrsti namenjena: vsem veteranom osamosvojitvene vojne, tako pripadnikom teritorialne obrambe, danes združenim v Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, na čelu z generalmajorjem Ladislavom Lipičem, in pripadnikom enot slovenske milice, danes združenim v Policijskem veteranskem društvu Sever. Skupno z njimi smo se na prireditvi spominjali dogodkov v tistih prelomnih časih za slovensko državo in za našo prihodnost.

 

Pozdravni nagovor je pripadal gostitelju slovesnosti županu Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomažu Roženu.

 

Glavna beseda pa je pripadala seveda tistim, ki so za osamosvojitev Slovenije največ naredili. Tistim, ki jim izražamo zahvalo in priznanje za njihov prispevek, ko so se pred 25 leti pogumno postavili po robu jugoslovanski armadi in izbojevali zmago.

 

Govora sta v imenu obeh veteranskih organizacij opravila predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, generalmajor Ladislav Lipič ter predstavnik Policijskega veteranskega društva Sever, domačin mag. Zlatko Halilovič, ki je pred 25 leti poveljeval enotam slovenske milice na Holmcu.

 

Kulturni program so skozi celotno prireditev sooblikovali Trobilci kvinteta Orkestra Slovenske vojske. Prisluhnili smo lahko zvokom iz glasbil, ki se ušesom dobro priležejo, - domačim vojaškim koračnicam. Za dobro razpoloženje pa so nam zaigrali vsem dobro znano Avsenikovo skladbo Na Golici.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
RIPS d.o.o.