Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Otroška delavnica Forma viva Ravne na Koroškem (1964–2014), mesto in grad Ravne

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem je v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine povabil mlade, v muzejske prostore Na gradu 2, Ravne na Koroškem, na otroško delavnico Forma viva Ravne na Koroškem (19642014), mesto in grad Ravne.

 

Ob 50-letnici Forme vive na Ravnah na Koroškem so med drugim pričeli s celostno strategijo na področju promocije te nekdaj nacionalno pomembne kulturne manifestacije na Slovenskem. Aktivnosti bodo naravnane medgeneracijsko, saj je Forma viva v kraju in okolici prisotna že petdeset let in s pomočjo sodobnih aplikativnih medijev blizu tudi mladim.
Osredotočili se bomo na Forma vivo in njeno vlogo v kraju ter med prebivalci v današnjem času. S culo po poti Forma vive bomo ob ogledu izbranih skulptur spoznavali njihove zgodbe in zgodbe umetnikov ter opravili anketo mimoidočih o Forma vivi.

 

Mladi so se na delavnici družili s kustodinjo Aleksandro Čas in Liljano Suhodolčan. Sprehodili so se s culo po poti Forme vive se seznanili spoznavali pomen in vlogo Forma vive, kot tudi zgodbe umetnikov, avtorjev skulptur.

Oglejte si tudi