Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
4°C
JUTRI
24°C
4°C
Oceni objavo

Okrogla miza, 11. 4. 2016

11. aprila 2016 je v Glasbenem domu na Ravnah na Koroškem potekala okrogla miza, ki jo je organizirala Gimnazija Ravne na Koroškem. Dijaki drugih letnikov, ki so bili na okrogli mizi prisotni,  so vnaprej pripravili  vprašanja za goste.  Okrogle mize se je udeležilo šest županov in trije poslanci državnega zbora. Prisotni so bili: županja občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak, župan občine Mežica g. Dušan Krebel, župan občine Prevalje dr. Matija Tasič, župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, županja občine Dravograd dr. Marijana Cigala, župan občine Muta g. Mirko Vošner in  poslanci državnega zbora: g. Benedikt Kopmajer, g. Danilo Anton Ranc ter g. Ivan Škodnik.

Razpravo sta z vprašanji usmerjala dijaka Gimnazije Ravne na Koroškem Rok Ozmec in Zala Vučko pod mentorstvom Renate Boštjan, prof.,  program pa je povezovala dijakinja Gimnazije Ravne na Koroškem Adrijana Kamnik. Srečanje je potekalo na temo aktualnih vprašanj glede razvoja koroške regije. Izpostavljena so bila predvsem vprašanja, ki so se nanašala na izgradnjo kolesarskih poti in hitre ceste, zaposlovanje mladih, gradnjo oz. obnovitev turistične infrastrukture, problematiko beguncev...

Predstavniki lokalnih in državnih oblasti so udeleženim zagotovili, da poznajo izpostavljene probleme in za njihovo rešitev v veliki meri že načrtujejo projekte. Zagotavljali so, da med seboj sodelujejo in se strinjali, da je hitra cesta edina rešitev za koroško regijo, saj bi ta med drugim spodbudila tudi turizem in prebivalcem omogočala lažji prevoz na delo drugam. Župani so opozarjali, da Koroški primanjkuje sredstev za načrtovane projekte, saj v državnem zboru o njej ni veliko govora, poslanci pa so opozarjali, da je sodelovanje med župani in poslanci koroške regije ključno za izpolnitev interesov v državnem zboru.

Udeleženi predstavniki državne in lokalne oblasti so bili s srečanjem zadovoljni, nekateri so predlagali, da bi projekt ponovili tudi naslednje leto.

Oglejte si tudi