Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

Mladi člani Jazz Ravne na Lentu

V Mariboru je na Festivalu Lent 2015 nastopila Šola Jazza Ravne s samostojnim projektom Marko Skače. Mladi koroški glasbeniki so ljudskim pesmim nadeli džezovsko preobleko, pri čemer jim je pomagal tudi otroški pevski zbor kulturnega društva ICS Zmaj iz Celovca. 

 

Jazz šolo Ravne sestavlja štirinajst mladih instrumentalistov, v spremljevalni zasedbi pa so izkušeni starejši jazzisti, njihovi mentorji, vrhunski saksofonist Samo Kolar, ki je tudi strokovni vodja jazz šole, izvrstni jazz in etno kitarist Igor Bezget, trobentač David Jarh in drugi.

 

Tokratni nastop na Art kampu Mestnega parka Maribor je ponovno dokaz, da mladi koroški glasbeniki zvesto in zavzeto sledijo svojim mentorjem. Rezultati in odzivi publike so bili izjemni. Mladi na tak način napredujejo kot posamezniki in kot skupina, publiki in njim samim v zadovoljstvo.  

 

Prvi javni nastop mladih članov Jazz Ravne in otroškega pevskega zbora ICS Zmaj iz Celovca, ki ga vodi Eduard Oraže, je z novim programom Marko Skače na Festivalu Lent 2015 navdušil zbrano občinstvo in dobil številne aplavze. 

Oglejte si tudi