Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
24°C
5°C
Oceni objavo

Majski dan pisane besede s Sašo Pavček

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika je v svojih prostorih gostila Sašo Pavček, eno najvidnejših slovenskih dramskih igralk, s katero smo doživeli izredno zanimivo srečanje. Tudi njeno pesniško ustvarjalno pero ne počiva. Pred časom je izdala zbirko pesmi Obleci me v poljub, piše radijske igre in scenarije. Je odlična interpretka tako svoje kot očetove poezije.

 

Srečanje z ustvarjalko so pobarvale tudi pesmi Toneta Pavčka iz dveh njegovih posthumnih zbirk in izjemne avtorjeve dediščine, za katero skrbi in jo med nas s skrbnostjo prinaša prav Saša Pavček. Dogodek je bil darilo knjižnice ob zaključku bralne značke 'Korošci pa bukve beremo'.

 

Petra Makuc, bibliotekarka iz knjižnice je na prireditvi povedala: »Na konec letošnje, že šeste bralne sezone, se nas je podpisalo 180 bralcev. Vsem skupaj iskreno čestitam in vas vabim, da se nam pridružite tudi v jeseni. Naša bralna značka je posebna, ker vključuje lahko branje in sega tudi na avstrijsko Koroško. Nocojšnjo gostjo, gospo Sašo Pavček, v naši knjižnici gostimo prvič. Poznamo jo kot odrsko igralko, predavateljico, dramatičarko, pesnico in še kaj. Zahvaljujem se gospe Carmen L. Oven, da je med nas pripeljala tako imenitno gostjo. Literarni večer bo preplet pogovora ter interpretacije poezije Saše in Toneta Pavčka. Upam in želim, da bo današnje druženje navdih za še mnogo prebranih knjig.«

Oglejte si tudi