Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Koroški oktet, jubilejni koncert ob 55-letnici

Koroški oktet deluje v okviru Kulturnega društva Prežihov Voranc Ravne na Koroškem že od leta 1961, v zdajšnji zasedbi pa zadnjih pet let, in izvaja predvsem slovenske ljudske pesmi ter njihove priredbe, posega pa tudi po delih, ki so jih napisali znani svetovni skladatelji. 

 

V čudovitem ambientu, toplem pomladnem večeru in prekrasnih zvokih je kulturno obarvani večer potekal ob prelepi, iz srca zapeti pesmi. Pred petimi leti se je postava osmih pevcev kar precej zamenjala, tudi nov umetniški vodja je takrat prevzel vajeti. Mladi Andrej Oder je vodil oktet približno pet let in ga lansko jesen predal Heleni Buhvald Gorenšek, ki je tako nova vodja okteta.

O Koroškem oktetu je spregovorila doktorica Karla Oder, etnologinja in profesorica zgodovine iz Koroškega pokrajinskega muzeja.

Ob jubileju jim je čestital tudi podžupan Občine Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik.

Pevci pa so kot vedno dokazali, da so ambasadorji koroške pesmi, ki svoje poslanstvo opravljajo z veliko srčnostjo in ubranimi glasovi.

 

Na koncertu ob častitljivem jubileju, ki je potekal v Štauhariji Muzeja Ravne na Koroškem in je bil hkrati vključenem v praznovanje občinskega praznika občine Ravne na Koroškem, so poleg odličnih pevcev nastopili tudi gostje iz Vokalne skupine (pd)4 iz Ljubljane ter solist Andrej Oder ob klavirski spremljavi Helene Buhvald Gorenšek.

Oglejte si tudi