Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Kompleks začenja svojo že štirinajsto sezono

Sezona 2017/2018 v Koroškem mladinskem kulturnem centru Kompleks se ta petek začenja z glasbo, ki je tudi sicer bolj ali manj v programu najbolj prisotna. Nadaljevali bodo tudi s podjetniškimi dogodki, z literaturo, gledališčem, s filmsko umetnostjo in številnimi neformalnimi izboraževanji. Posebna omemba in mesto v Kompleksu pa vsekakor pripada že 13. Festivalu slovenskega jazza, ki bo postregel z izjemnimi glasbenimi zasedbami, s povsem novo zgoščenko avtorske glasbe mladih virtuozov in pestrim obfestivalskim dogajanjem.

Ta petek, 22. septembra 2017, svoja vrata zopet odpira Koroški mladinski kulturni center Kompleks, ki je sicer, sedaj že mnogo let zapored, med poletjem zaprt za obiskovalce. Zaradi množice ostalega dogajanja po koroških občinah ekipa v poletnih mesecih snuje obsežen in kakovosten program od oktobra pa vse do junija, letošnje leto pa začenjajo nekoliko prej, in sicer s koncertom tribute skupine AC/DC. Sestavljajo jo izkušeni in kvalitetni glasbeniki, ki skupaj delujejo že 13 let. V teh letih so s koncerti prečesali Slovenijo podolgem in počez, navduševali pa so tudi v tujini.

Vikend kasneje, 29. septembra, se z organizacijo dogodkov vrača Dijaška sekcija Kluba koroških študentov, ki običajno enkrat mesečno organizira znane ter priljubljene dijaške žure, tematsko obarvane, pa tudi druge dogodke. Prvi vikend oktobra pa je rezerviran za jazz v okviru že 13. Festivala slovenskega jazza, ki na Ravne zopet pripelje odlične glasbene zasedbe in zares pestro obfestivalsko dogajanje. Izpostaviti je potrebno tudi izid zgoščenke Jazzosledci Vol. 1, ki je nastala ob sodelovanju Jazza Ravne in KMKC Kompleks. Na njej se z avtorsko skladbo predstavljajo mladi jazzisti, ki jih je publika lahko spoznavala na t. i. Đezđemih, organiziranih jam sessionih enkrat mesečno v Kompleksu.

»Kot vedno novo programsko leto pričnemo z glasbenim dogodkom za širšo publiko. Nadaljujemo z dogodkom za naše dijake, ki se pri nas vse boljše počutijo in z zanosom organizirajo lastne dogodke. Nato pa oktober, ki bo kot vedno za jazz dober. Izjemen program, pestro dogajanje ... zares smo počaščeni in veseli, da se Festival slovenskega jazza odvija tudi pri nas. Sezono bomo nato nadaljevali s številnimi tako glasbenimi kot izobraževalnimi, umetniškimi in ostalimi kulturnimi dogodki. Znani smo po tem, da smo malenkost drugačni, lahko bi rekli nekomercialni, da strmimo h kvaliteti in predvsem, da se ne damo, kar je glede na precejšnjo apatičnost nekaterih mladih, upad obiska in slabše financiranje včasih težko, a vendarle se vrtimo in verjamemo, da z res dobrim ritmom ...« je dejala direktorica KMKC Kompleks, Ana Pisar.

Že od oktobra dalje bodo zopet gostili podjetniške dogodke Od ideje do keša, načrtujejo literarne večere, humanistične pogovore, ustvarjalne delavnice, neformalna izobraževanja, gledališče, dotaknili se bodo filmske umetnosti ... Program snuje širša programska ekipa, ki se je osvežila in razširila to poletje. Več: www.kompleks.it.

 

Kontakt:

Ana Pisar

ana.pisar@kompleks.it / 031 777 571

Oglejte si tudi