Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Kajuhov turnir v namiznem tenisu 2016

V soboto in nedeljo, 1. in 2. oktobra, je v Športnem parku Kodeljevo potekal 26. Kajuhov turnir, ki je v prestolnico privabil 204 tekmovalce iz Slovenije in sosednje Italije.

Turnir, ki je v preteklosti privabil tudi več kot 900 igralcev iz ducata držav, je bil ponovno obujen pred dvema letoma. Pot do stare slave bo še dolga, a gre za trenutno največji samostojni nekategorični turnir v Sloveniji, zato velja pohvaliti tudi vse slovenske klube, ki so se v velikem številu odzvali in celotni vikend preživeli na Kodeljevem. Oba tekmovalna dneva sta se zaključila ob 19:30, nedeljski spored so močno zavlekli mladinci, ki so v ekipnem delu tekmovanja iz kroga v krog uprizorili maratonske bitke, s katere sta na samem koncu kot zmagovalca izšla Luka Breznik (NTK Fužinar) in Taj Lavrič (NTK Vesna).


 Igralci NTK Fužinar Interdiskont Ravne so se na turnirju odlično odrezali.

Med mlajšimi kadetinjami se je posamezne zmage veselila Nuša Kadiš, ki je skupaj z Gajo Kobetič (Mengeš) zmagala tudi v ekipnem delu tekmovanja. Drugo mesto v ekipnem tekmovanju sta zasedli igralki NTK Fužinar Interdiskont Ravne Urša Večko in Polona Horvat. Pri mlajših kadetih sta se tretjega mesta veselila Aljaž Bobek in Blaž Lapajne.  Med kadeti je zmaga pripadala Žigu Kristjanu Žigonu, tretjo mesto pa Aljažu Godecu. Skupaj sta tudi zmagala v ekipnem tekmovanju. Med mladinci sta Luka Breznik in njegov soigralec Taj Lavrič v finalu premagala zasedbo Mengeša, Aljaža Feliha in Nejca Erjavca, ter osvojila prvo mesto. Med člani posamezno sta Darko Jamšek in Janez Petrovčič zasedla tretje do četrto mesto.

Čestitamo!

Oglejte si tudi