Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
12°C
-1°C
Oceni objavo

Kadeti Fužinarja 4. na Spring Cupu

Kadeti Odbojkarskega kluba Fužinar Metal so se v sklopu priprav na polfinale državnega prvenstva udeležili močnega turnirja Spring Cup v Kranju. V konkurenci 11 ekip so osvojili Ravenčani 4. mesto.

Ekipe so s tekmovanji pričele v treh skupinah, le prvouvrščene pa so se uvrstile direktno v polfinale turnirja. Fužinar je skupinski del končal na drugem mestu, saj so izgubili prvo tekmo proti domačinom, ekipi Triglava. V drugi sobotni tekmi pa so premagali GO Volley. S tem so si priigrali nastope v skupini drugouvrščenih ekip, kjer je v polfinale vodilo le prvo mesto. Tekme v nedeljo so začeli že ob 9. uri zjutraj, premagali so Črnuče ACH. V drugi tekmi pa so nastopili proti nasprotnikom v polfinalu, ekipi Žirovnice. Po izenačeni tekmi so slavili igralci Fužinarja z 2 : 1, s čimer so si priigrali polfinale proti ekipi Hotvolleys Dunaj. Po odigranih štirih tekmah so igralci Fužinarja zbrali moči za polfinale, a je bila močna ekipa Dunaja boljša. Vseeno pa so se morali zelo potruditi za zmago, saj so se igralci Fužinarja borili do konca. V drugem polfinalu je Šempeter premagal Astec Triglav, tako da so v tekmi za tretje mesto igralci Fužinarja ponovno nastopili proti domačinom. Utrujena ekipa je v prvem nizu vodila celo za več kot pet točk, a zaradi nezbranosti v končnici podarila niz Triglavu. Drugi niz je bil bolj izenačen, ponovno pa so končnico bolje odigrali domači.

»Kljub temu je bil nastop na turnirju uspešen, edina negativna stvar je bila poškodba pomembnega člena ekipe Jureta Maklina, ki si je že v prvi tekmi poškodoval palec desne roke in po tej tekmi ni več nastopil. Seveda upamo, da bo nared za nedeljski polfinale. Kje bo odigran, izvemo jutri tekom dneva, seveda upamo da bo na Ravnah,« je dejal trener Mitja Jež.

Za OK Fužinar Metal so pod vodstvom trenerja Mitje Ježa nastopili naslednji igralci David Ranc, Blaž Podhostnik, Jaša Drofelnik, Luka Golob, Žiga Mori, Maks Slemenik, Jure Maklin, Vid Ramšak, Urban Naveršnik in libero Luka Primik.

 

Oglejte si tudi