Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Javna razprava – Program centra Javornik

V mali dvorani Kulturnega centra Ravne na Koroškem je v ponedeljek, 18. aprila 2016 potekala javna razprava z namenom predstavitve osnutka 'Programa CENTRA JAVORNIK' (centra za izvajanje storitev varstva starejših).

 

Osnutek programa je bil predstavljen s strani vodje enote Koroškega doma starostnikov Slovenj Gradec in strokovne vodje Koroškega medgeneracijskega centra Marjane Kamnik ter predsednika Občinskega odbora mestnih seniorjev in seniork Jožeta Božiča, ki je med drugim omenil, da ne pozna skupine, ki bi tako hitro in intenzivno delala na projektu.

 

Zbrale pa sta pozdravila in nagovorila tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter vodja delovne skupine 'Programa CENTRA JAVORNIK' Srečko Mlačnik. Oba sta poudarila pomen sodelovanja vseh generacij in pojasnila, da je tak center za izvajanje storitev varstva starejših velikega pomena in tudi nujno potreben, saj se delež starejšega prebivalstva veča.

 

Trenutno je to še pilotni projekt, ki mora biti izbran na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

 

V nalogi za pripravo osnutkov oziroma načrtov so sodelovale arhitektke Kaja Kotnik, Lorenka Stropnik in Natalija Haber.

 

Razprava je bila namenjena predvsem predstavitvi programa in podajanju predlogov, ob zaključku pa je bila namenjena tudi pobudam in vprašanjem s strani občinstva. 

Oglejte si tudi