Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Igralke OŠ Prežihovega Voranca državne prvakinje

V finalu državnega prvenstva osnovnih šol v nogometu za učenke letnika 2000 in starejše, ki je potekalo v Sodražici pri Kočevju, so učenke
OŠ Prežihovega Voranca, tudi članice Nogometnega kluba Fužinar, postale šolske državne prvakinje v šolskem letu 2014/2015. Dekleta so v šoli vključena v izbirne vsebine nogomet deveti razred, šport za sprostitev osmi razred, šport za zdravje sedmi razred. Z mladimi nogometašicami oziroma športnicami na šoli delajo profesorji športne vzgoje Saša Knez, Gregor Čuk in Roman Hölcl, vsa dekleta pa so vključena tudi v projekt zdrav življenjski slog pri prof. Gregorju Čuku.

 

Naziv najboljše vratarke na turnirju je osvojila Nika Šapek. Tekmovale so še Maruša Česnik, Kristina Čebulj, Pia Stočko, Zala Igerc in Maruša Dolinšek. Državnega prvenstva so se poleg OŠ Prežihovega Voranca udeležile še OŠ Žalec, OŠ Ivan Prijatelj Sodražica in OŠ Dobrovo. Vse štiri ekipe so bile uvrščene na finalni turnir po predhodnih zmagah na polfinalnih tekmovanjih v štirih geografsko razdeljenih področjih Slovenije.

 

Spremljale so jih plesalke Tina Tušek, Nika Krivec, Maša Krivograd in Janja Saberčnik, vse obiskujejo izbirni predmet ples pod vodstvom
prof. športne vzgoje Saše Knez. Dekleta so uspešno nastopila tudi na šolskem plesnem festivalu ter na številnih šolskih in občinskih prireditvah. »Pika na i je bil nastop na  državnem prvenstvu osnovnih šol v nogometu, kjer so bile vključene v kulturni program, ki se je odvijal med celotno tekmo,« je povedala Saša Knez.

Oglejte si tudi