Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

EVROŠOLA-Evropski enotni digitalni trg

V soboto, 11. novembra 2017, se je 13 dijakov tretjih letnikov Gimnazije Ravne, ki obiskujejo izbirni predmet Evropske študije pri profesorici Renati Boštjan, udeležilo nacionalnega izbora oz. tekmovanja Evrošola v Ljubljani.

Sodelovalo je 38 ekip po najmanj 6 tekmovalcev iz 30 slovenskih srednjih šol, ki so se med seboj pomerile v pisnem testu in kvizu, vse na temo Evropske unije, njene sestave, zgodovine, pomena, ipd. Pozdravila jih  je tudi ena izmed osmih slovenskih poslancev in poslank v Evropskem parlamentu - Tanja Fajon.

Ravenska gimnazija je na tekmovanje poslala dve ekipi, ki sta morali ob prijavi oddati tudi avdiovizualno vsebino na letošnjo osrednjo temo tekmovanja: Evropski enotni digitalni trg. Prijavna izdelka, ki vam bosta o temi morda povedala kaj novega, si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

Poleg tekmovalnega dela, so si dijaki v Ljubljani ogledali tudi Hišo EU in sodelovali v treh praktičnih delavnicah: filmski (kjer so gledali in vrednotili prijavne videe), delavnici mehkih veščin in delavnici o zaposlitvenih kompetencah.

'Nagrada za najboljše v Evrošoli je simulacija Evropskega parlamenta v Strasbourgu v Franciji, ki se je vsako leto udeležijo dijaki iz vse Evrope. Ob letošnji številčni konkurenci se na simulacijo nismo uvrstili, smo pa ob pripravah na tekmovanje in tekmovanju samem osvojili veliko uporabnega znanja, še posebej o pomembni vlogi mladih Evropejcev in Evropejk pri oblikovanju Evrope prihodnosti', je povedala Katarina Lodrant.

 

Oglejte si tudi