Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Ekipi OK Fužinar do porazov, kadeti že v A ligi

Prva in druga ekipa OK Fužinar Sij Metal Ravne sta v zadnjem krogu v svojih ligah nastopili v gosteh, obe proti drugo uvrščenim ekipam na lestvici 1. in 3. DOL. Obe pa sta se dobro upirali, a nista uspeli osvojiti niza. Prva ekipa je klonila proti Calcit Volleyballu, druga pa proti Hočam II.

Druga ekipa Ok Fužinar je nastopila v Hočah že ob 14. uri. V prvem in drugem nizu so gledalci spremljali zelo izenačeno tekmo, nizi pa so se odločali šele v zaključkih, obakrat pa so kratko potegnili ravenski igralci zaradi nezbranosti. Niza sta se končala na 25:23 in 26:24 za domačine. V tretjem pa so igralci Fužinar Sij Metala II popustili, priložnost za igro pa so dobili vsi igralci in prikazali dobro igro. Kljub temu jim niza ni uspelo dobiti in tekmo so izgubili s 3:0. Za drugo ekipo so nastopili: Ranc 11, Maklin J. 8, Tisovnik 6, Slemenik 4, Mori 4, Golob 1, Koren 1, Maklin R. 1, Primik, Naveršnik, Ramšak.

Nastopili so pod vodstvom trenerja Ježa, ki je takoj po končani tekmi odpotoval v Kamnik, kjer je gostovala prva ekipa. Ta je pokazala dostojen odpor proti favoriziranemu Calcitu. V prvem nizu so igralci Fužinarja povedli za nekaj točk, a so domači hitro ujeli ritem in rezultat izenačili, v zaključku niza pa so povedli in razliko držali do konca (25:21). V drugem nizu je bil podoben razplet kot v prvem, le da je Fužinar dosegel točko več (25:22). V tretjem pa so Ravenčani v igri nekoliko padli, kar so domači izkoristili. Ko je že kazalo na gladko dobljen niz domačih, se je Fužinar prebudil in skoraj prišel do izenačenja (22:21). A kaj več kot točke zaradi nezbranosti niso več zmogli in izgubili tudi tretji niz. Pod vodstvom trenerja Nikolića so nastopili: Stravnik, Jež M., Lednik, Šavc, Tomaž 12, Jež J. 12, Milosavljević 8, Valentan 5, Rakić 8, Libnik.

Obe ekipi bosta naslednjo tekmo tekmo igrali doma, druga ekipa ob 16. uri proti Ljubljana Volley II, prva pa proti Mariboru ob 19.00. Vabljeni!

V nedeljo, 6. novembra  pa so na drugem turnirju kvalifikacij za A ligo nastopili kadeti. V prvi tekmi so premagali domačine Šoštanj Topolšico z 2:0, prvi niz so gladko s 25:6 dobili igralci OK Fužinar. V drugem nizu pa je trener Jež v ogenj poslal tudi nekatere mlajše igralce, ki so se z dobro igro izkazali in dobili tudi drugi niz (25:23).

V drugi tekmi so nastopili proti Mislinji, ki je dobila prvi niz s 25:19 po slabši igri Fužinarja. V drugem nizu so se naši pobrali in izid izenačili na 1:1. V tretjem so igralci OK Fužinar prišli do visoke prednosti, tudi 7 točk, vendar so le to zapravili in napeta končnica je odločila zmagovalca. Prvi so do set žoge prišli Mislinjčani, a so s tremi zaporednimi točkami kadeti Fužinarja spreobrnili izid in zmagali s 16:14. Tako so tudi na drugem turnirju dvakrat zmagali in so se že krog pred koncem uspeli uvrstiti v A ligo.

V nedeljo, 13. novembra 2016 jih čaka še turnir doma s pričetkom ob 10.00 v športni dvorani pri OŠ Prežihovega Voranca. Za kadete Fužinarja so nastopili: libera Primik in Belaj, Adam 18 točk, Mori 17, Slemenik 12, Gradišnik 11, Ramšak 10, Naveršnik 9, Glinšek 3, Ramšak mlajši.

Oglejte si tudi