Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Državno tekmovanje iz slovenščine

V soboto, 12. 3. 2016, je na OŠ Dušana Flisa Hoče potekalo državno tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Krovni temi letošnjega tekmovanja sta bili domoljubje in (sodobno) slovenstvo, naslov tekmovanja pa Domovina med platnicami.

 

Tekmovanja v Hočah sta se udeležili učenki OŠ Koroških jeklarjev, Anja Mravlak in Alekseja Gorenšek.

 

'Mladi bralki sta že vse od zgodnje jeseni pridno hrustale črke ob dveh dokaj obsežnih literarnih delih, ki sta bili predpisani kot obvezna literatura. Domovino med platnicami sta iskali v poetičnem romanu Miška Kranjca Povest o dobrih ljudeh in Štefanečevem sodobnem mladinskem delu s pomenljivim naslovom Sem punk čarovnica, Debela lezbijka in ne maram vampov. Obe sta se v domovino med platnicami zelo poglobili, brali spet in spet, nazaj in nazaj … in bili za svoje trdo delo poplačani na januarskem regijskem tekmovanju, saj sta osvojili prvi mesti v svojih tekmovalnih skupinah ter si tako prislužili vstopnici za najvišjo raven tekmovanja,' je povedala  Tina Čapelnik, mentorica Cankarjevega tekmovanja na šoli.  

 

Devetošolka Alekseja Gorenšek je na državnem tekmovanju ponovno dokazala, da so ji romani blizu in da je mojstrica tkanja črk v besede, saj je že drugo leto zapored ob izredno zahtevnih navodilih spisala izjemen razlagalni spis, ki ji je prinesel zlato priznanje. Anji Mravlak pa sta do priznanja zmanjkali le dve točki. Obe učenkama za letošnje dosežke v znanju materinščine iskreno čestitamo. 

Oglejte si tudi