Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
16°C
-6°C
JUTRI
14°C
-6°C
Deli
2073

Državno prvenstvo 2016

Med 2. in 4. decembrom se je na Koroškem namreč odvijalo državno prvenstvo v namiznem nogometu. Napredek nekaterih igralcev je hiter in komaj čakamo na svetovno prvenstvo, ko se bo naša reprezentanca, verjamemo da najmočnejša v zgodovini, ponovno borila za vstop med najboljših 16 na svetu.

 

Pa pojdimo lepo po vrsti. Domače društvo PikNog iz Slovenj Gradca je v sodelovanju z Mladinskim zavodom Kompleks gostilo državno prvenstvo v namiznem nogometu. Najboljši slovenski namiznonogometaši, ki so se na Koroško pripeljali iz vseh koncev naše države, so se v treh dneh pomerili za naslove v desetih različnih disciplinah. Med izstopajočimi tekmovalci velja omeniti Davida Potrbina iz Trojan, ki je v paru s Tadejem Breznikom postal prvak v Speedball-u in v dvojicah ter osvojil še dve drugi mesti v klasičnih in mešanih dvojicah. Prav tako uspešen je bil Matevž Jeras iz Tuhinja, ki se je prvič povzpel na najvišjo stopničko med posamezniki, postal vice prvak v dvojicah ter bero odličji zaključil s tretjim mestom v klubskem tekmovanju in klasičnih dvojicah. Vzhajajoča zvezda slovenskega namiznega nogometa, domačin Leon Kogelnik, je postal prvak v klasičnih dvojicah, poleg tega pa je uspešen vikend zaključil še s štirimi uvrstitvami na oder za zmagovalce.
Med dekleti je serijska državna prvakinja Jana Rožac iz Kopra slavila tako v posamični kategoriji kakor v dvojicah, poleg tega pa postala prvakinja v klubski konkurenci s klubom ŠKD Bela tema ter osvojila še eno tretje mesto v mešanih dvojicah. V konkurenci juniorjev pa je zmaga ostala doma.

 

Vsi rezultati vseh disciplin na tej povezavi: Rezultati DP 2016

Tako za moško kakor za žensko reprezentanco sedaj sledi obdobje intenzivnih priprav na bližajoče se svetovno prvenstvo v Hamburgu (april 2017). Cilji so visoki – povratek moških v svetovno elito, med top 16 na svetu in uvrstitev ženske ekipe v četrtfinale, torej med 8 na svetu. Spremljajte nas še naprej in držite pesti za vse naše tekmovalce.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!