Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
-0°C
-5°C
JUTRI
3°C
-4°C
Deli
2714

Drugi festival Naše igrarije 2017

Grajski park Ravne na Koroškem je zaživel in zažarel v vseh pisanih barvah, otroškem smehu, razigranosti, sproščenosti in premaknjene so bile vse meje. Festival »Naše igrarije«, ki  je namenjen druženju in povezovanju učencev z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju (enota DC Ravne) z otroki iz različnih vzgojno-izobraževalnih institucij na Ravnah je v Grajski park poklical skoraj vse. Od sonca do otrok ter odraslih.

Na festivalu so se družili na afnarijah, v kuharijah, čačkarijah in migarijah, preizkusili so se lahko v aktivnostih, kjer si doživel izkušnjo kako je, če imaš posebne potrebe na posameznem področju (npr. slab vid, sluh, ...).

 

Nekaj besed o samem dogajanju. V središče dogajanja je bil postavljen oder, ki so ga poimenovali AFNARIJE. Tam so se vse sodelujoče skupine predstavile s svojo točko. Točke so bile pestre in raznolike: od pevskih, plesnih, dramskih, …

Samo prizorišče je bilo razdeljeno na tri tematske sklope.

  1. V KUHARIJAH so si s pomočjo čarovniških vajencev pripravljali čarovniški napoj in nekaj dobrega za pojesti.
  2. V MIGARIJAH je bilo na izbiro več različnih iger. Njihovo zahtevnost so animatorji prilagajali glede na posameznikove sposobnosti in starost (poskusili so se v ribolovu,  kegljanju, preverili kako se giblješ po prostoru, če ne vidiš, si gibalno oviran …
  3. V ČAČKARIJAH so se otroci sproščali, likovno ustvarjali z različnimi likovnimi tehnikami, si izdelali uporaben izdelek, se poizkusili v skupinskem ustvarjanju na platno, …

Dogajanje je vodila in usmerjala simpatična čarovnica Mica. Mica je krasila tudi  rumene plakate in je zaščitni znak našega festivala.

Posebnosti festivala Naše igrarije so oblika zaključnega srečanja prijateljev, ki so se spoznavali in družili tekom šolskega leta. Aktivnosti so potekale sistematično in ciljno naravnano skozi celotno šolsko leto. Med paleto ponujenih aktivnosti udeležencem preko igre, na nevsiljiv način, ponujajo tudi aktivnosti, kjer lahko spoznajo, s kakšnimi težavami se srečuje oseba s posebnimi potrebami oz. s primanjkljajem na posameznem področju  (težave z vidom, sluhom, občutenjem, …).

Organizator festivala je Dnevni center Ravne (CUDV Črna), idejni vodja, koordinator pa je Anja Jelen, prof. defektologije, ki smo ji prisluhnili že kar v uvodu. Besedo na festivalu »Naše igrarije« sta imela tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter direktorica CUDV Črna mag. Dalja Pečovnik ter županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak.  

Za odlično razpoloženje so poskrbeli vsi sodelujoči od čarovnice Mice, do otrok vrtca Ajda, Tretje osnovne šola Slovenj Gradec, OŠ koroških jeklarjev,  Prežihovega Voranca, Juričevega Drejčka, CUDV Črna. Še in še se je dogajalo v Grajskem parku. Za konec pa se je Mica še lepo zahvalila vsem prisotnim, jim pomahala v slovo z obljubo, da se vidijo drugo leto.

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij