Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Dan žena – večer smeha

Vsako leto se 8. marca po celem svetu praznuje mednarodni dan žena, dan boja za žensko enakopravnost. Dan žena je mednarodni praznik ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk. To je dan, ko se ženske vseh kontinentov, ki so sicer pogosto nasprotujočih si mnenj, nacionalnih meja ter etničnih, jezikovnih, kulturnih, gospodarskih in političnih razlik zbližajo ob misli na praznovanje svojega dne. Takrat še posebno proslavimo ženske dosežke in se osredotočimo na prihodnja prizadevanja za enakopravnost žensk po vsem svetu. Bistvo mednarodnega dneva žena je zahteva in pravica po enakovredni obravnavi ter primerljivih priložnostih za delo in življenje vseh družbenih skupin.

 

Kot že nekaj let do sedaj, sta tudi letos Občina Ravne na Koroškem in ravensko Društvo upokojencev za vse dame in tudi ostale svojce v Kulturnem centru Ravne pripravila gledališko predstavo ob dnevu žena.

 

Uvodoma je zbrane, še posebej dame, pozdravil in jim čestital ob njihovem prazniku ter se jim zahvalil za njihovo vlogo, ki jo opravljajo tako v družini kot tudi v službi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Cenjene dame je nagovoril in pozdravil tudi predsednik  Društva upokojencev Jože Prednik.

 

Ogledali smo si predstavo Gledališke skupine KD Svitanje pod režijo Cvetke Kramberger  z igro v treh enodejankah s skupnim naslovom Večer smeha.


V prvi veseloigri so se predstavile štiri mlade igralke, ki so letos pristopile k gledališki skupini, in dobro odigrale vsaka svojo vlogo. To so Nika Jelen, Maruša Dolinšek, Marija Štriker in Nika Nabernik. V drugi veseloigri sta se predstavili Jožica Uršnik in Jožica Brežnjak, ki se je skupini pridružila tudi v tej sezoni. V tretji veseloigri pa sta se na odru predstavili že stalni igralki Lojzka Strmčnik ter Ivica Breznik in novi igralec Simon Planšak.
Videli smo, kako se znajo sporeči mlade 'dame' zaradi bodočih ženinov, kako se lahko godi gospe z ubogo služkinjo, in ne nazadnje, kaj lahko doleti ženo, če hoče imeti nadzor nad možem, o vsem tem ste se lahko sami prepričali. Torej, od srca smo se nasmejali ob zgodbah, ki so spomnile tudi na vsakdanje življenje. Ob zaključku pa smo prisluhnili še recitaciji Jožeta Potočnika.

Oglejte si tudi