Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
17°C
1°C
Oceni objavo

Bernekerjeva poletna ustvarjalnica: SLIKA – OBJEKT

 V Galeriji Ravne se v času poletnih počitnic izvajajo Bernekerjeve ustvarjalnice, ki so namenjene otrokom od četrtega leta dalje ter osnovnošolski mladini. Vsebine so tematsko vezane na aktualne umetniške razstave v Galeriji Ravne. Otroci v prvem delu ustvarjalnice spoznajo ključne avtorje, pridobljeno znanje pa v drugem delu poglobijo z likovnim ustvarjanjem. Skozi pogovore o umetnosti in ustvarjanje jim želimo približati kulturno in likovno dediščino slovenskega prostora ter jih spodbuditi k aktivnemu sodelovanju, razvijanju ročnih spretnosti in ostrenju sposobnosti opazovanja. Otroci se seznanijo z likovno umetnostjo in zakonitostmi likovnega izražanja, z različnimi tehnikami ustvarjanja in materiali. Bernekerjeve ustvarjalnice so namenjene sproščenemu doživljanju umetnosti in kreativnemu izražanju, navihani ustvarjalci pa na njih zelo uživajo, še posebej, ko jim družbo dela vranček Koki, maskota pedagoških programov.

 

Na tokratnih poletno obarvanih počitniških delavnicah so si mladi umetniki pod mentorstvom Nine Popič so si mladi umetniki ogledali razstavo Benjamina Kumpreja in si ogledali slike – objekte, ki segajo v prostor. Tudi sami so ustvarili sliko s prilepljenimi predmeti. Otroci so s  seboj prinesli tudi manjše igračke. Kasneje so si naredili mini gledališče z motivi iz razstave.

 

V poletnem času so srede od 10.00 do 12.00 rezervirane za otroško ustvarjanje v Galeriji Ravne, ki ima prostore v Kulturnem centru. Pridružite se jim  lahko še prvi dve avgustovski sredi.

Oglejte si tudi