Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
10°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni objavo

BADMINTONČEK – BADMINTONČICA 2016

Mladi badmintonisti in badmintonistke navdušili na Ravnah

 

V soboto, 7. maja 2016, je v telovadnici OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem potekal otroški turnir v badmintonu, poimenovan »Badmintonček – Badmintončica 2016«, na katerem so se imeli mladi koroški igralci in igralke prvič priložnost pomeriti z vrstniki iz drugih slovenskih klubov. Skupaj se je turnirja udeležilo 52 nadebudnežev iz devetih klubov in ene osnovne šole (BK Branik Maribor, ŠD Sele-Vrhe, BK Črna, ŠD Rekreator Dravograd, BK Olimpija, ŠD Explorik Grosuplje, BK Kungota, Askoe kelag Kärnten Klagenfurt, BK Karizma in OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem).

 

Statistika turnirja je neizprosna - vsega skupaj je bilo odigranih kar 111 tekem in doseženih natančno 3.629 točk! Kako so se nagarali mladi badmintonisti in badmintonistke, pove še naslednji podatek, da je bilo na 111tekmah skupaj zabeleženih kar 1.292 minut igre! Atraktivnih potez je bilo nešteto, podaljšanih iger s tesnimi izidi, nepredvidljivih zaključkov tekem in predvsem neizmerno veliko tekanja ter borbenosti na igrišču  pa prav tako. A gremo po vrsti … Pred  samim pričetkom tekmovanja sta vse udeležence najprej pozdravila  predstavnik BZS gospod Miha Košnik in direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem gospod Aleš Logar, ki sta vsem zaželela uspešne igre in dobro počutje na tem prvem otroškem turnirju na Ravnah. Med znanimi obrazi je bila prisotna tudi Maja Pohar Perme, prva Slovenka, ki se je v badmintonu udeležila olimpijskih iger, leta 2000 v Sydneyu. Vsekakor je treba omeniti tudi legendo celovškega badmintona, 77-letnega gospoda Helmutha Kreulitscha, ki že nekaj desetletij vodi celovški badminton klub in je eden od pionirjev avstrijskega badmintona. Zelo zavzeto je vseskozi spremljal vse igre svojih varovancev in bil navdušen nad organizacijo turnirja. Na Ravnah je bila številčna tudi zasedba iz BK Branik Maribor, ki jih je vodil trener Daniel Klančar. Koroško so predstavljali učenci in učenke OŠ Koroški jeklarji pod vodstvom športne pedagoginje Cvetke Praznik ter otroci iz BK Črna, ŠD Sele-Vrhe, ŠD Rekreator Dravograd in BK Karizma.

 

Dvoboji v kategoriji U9 so bili zelo izenačeni

 

V konkurenci najmlajših  je v kategoriji U9 med dečki nastopilo sedem igralcev, ki so uprizorili nekaj dramatičnih končnic, saj se je kar nekaj tekem končalo s podaljšano igro. Pravi »mojster« tesnih izidov je bil Avstrijec Max Doiber, ki je v dveh tekmah zmagal z  izidoma 23 : 21 in 21 : 19. Koroško polfinale med Nitaijem Tarkušem (BK Karizma) in Lovrom Jovanom (ŠD Sele-Vrhe) se je končalo z 22 : 20. V finalu sta se nato srečala Nitai Tarkuš (BK Karizma) in Felix Steinwender (Askoe kelag Kärnten Klagenfurt), kjer je zmago slavil Nitai z 21 : 12. Med najmlajšimi deklicami kategorije U9 se je izkazala Tinkara Alič iz BK Olimpija, ki je zmagala na vseh tekmah, drugo mesto je osvojila Naomi Zedrosser iz Celovca, tretja je bila Mia Gleich iz BK Branik Maribor. Najmlajši badmintonisti in badmintonistke so na tekmah prikazali veliko želje, volje in borbenosti na igrišču, kar je še najbolj navdušilo njihove spremljevalce in starše.

 

Odlična Haličeva iz Kungote zmagala med deklicami v kategoriji U11

 

Med dečki U11 so nastopili le trije igralci in so zato med sabo odigrali dva kroga. Prvo mesto je osvojil Bor Mistral iz BK Olimpija pred Aljažem Mlekušem (BK Karizma) in Timotejem Klemenčičem (ŠD Sele-Vrhe). Posebej zanimiv je bil dvoboj med Borom in Aljažem, ki se je končal z zmago Bora s tesnim izidom 21 : 19.

 

Številčno najbolj zastopana kategorija je bila kategorija deklic  U11, kjer je nastopilo 12 igralk. V pestri zasedbi igralk iz petih različnih klubov ni manjkalo zanimivih in atraktivnih dvobojev. V polfinale sta se uvrstili tudi dve igralki BK Karizma, Manca Mlinarič in Bela Oder, ki sta v polfinalnih tekmah vendarle morali priznati premoč tekmicama, nato pa sta se med sabo pomerili v tekmi za tretje mesto, kjer je bila uspešnejša Manca. Spremljali pa smo zelo kakovostno finalno srečanje med Vesno Halič iz BK Kungota in Paulo Prugger iz Celovca, kjer je zmago odnesla odlična Haličeva iz Kungote.

 

V kategoriji dečkov U13 slavil Noah Zedrosser, v konkurenci U15 dve zmagi za ŠD Sele-Vrhe

 

V konkurenci kategorije dečkov U13 je tekmovalo devet igralcev iz šestih različnih klubov. V finalu sta se srečala Avstrijec Noah Zedrosser in Noa Laznik iz ŠD Rekreator Dravograd. V razburljivem in izenačenem finalu je na koncu z nekoliko več sreče zmagal Noah Zedrosser in s tem prispeval edino zmago za Celovec na tem turnirju. Tretje mesto je pripadlo Filipu Dugoniku iz BK Branik Maribor.

Med dekleti U13 je zmago slavila Nuša Germadnik Jelen iz BK Črna, ki je bila v finalu boljša od Maje Kresnik iz OŠ Koroški jeklarji. Tekma za tretje mesto je postregla s pravo »poslastico«, saj je bilo v igri kar nekaj preobratov. Zmago je v podaljšani igri s končnim izidom 22 : 20 le dosegla Marigona Gashi (OŠ Koroški jeklarji) proti Katji Kokalj iz BK Branik Maribor.

 

V kategoriji U15 so prevladovali igralci in igralke iz ŠD Sele-Vrhe. Med fanti je zmagal Žan Tramte (ŠD Sele-Vrhe), drugi je bil Johannes Esterl iz Celovca in tretji Jernej Brezner iz BK Branik Maribor. Med dekleti je zanesljivo zmago slavila odlična Manca Friškovec (ŠD Sele -Vrhe) pred Špelo Jurko (ŠD Sele-Vrhe), tretja je bila Ines Goričan iz BK Branik Maribor.

 

Za nami je tako prvi otroški turnir »Badmintonček – Badmintončica 2016«, ki je pokazal, da tovrstni turnirji, kjer bi lahko svoje prve tekmovalne izkušnje pridobivali otroci, ki igrajo badminton šele kratek čas, še kako manjkajo Na tem turnirju so sodelovali sodniki, ki niso bili le sodniki, ampak so   mladim nadebudnežem hkrati pomagali tudi pri samih postavitvah po igrišču, pri obnašanju na igrišču in podobnih stvareh. Organizator BK Karizma je vsem udeležencem pripravil majice z logotipom turnirja in letake z badminton kotičkom in kvizom. Prvi trije uvrščeni v kategorijah so prejeli medalje. A bolj kot same medalje, je bilo tokrat pomembno predvsem iskreno navdušenje in veselje vseh otrok, ki uživajo v sami igri badmintona, pridobivanju prvih turnirskih izkušenj in spoznavanju z vrstniki iz drugih klubov.

 

Končni rezultati

 

Dečki U9:

  1. Nitai Tarkuš – BK Karizma
  2. Felix Steinwender – Askoe kelag Kärnten Klagenfurt
  3. Lovro Jovan – ŠD Sele-Vrhe
  4. Lukas Reiter – Askoe kelag Kärnten Klagenfurt
  5. Max Doiber – Askoe kelag Kärnten Klagenfurt
  6. Peter Perme – ŠD Explorik
  7. Žiga Pirc – ŠD Explorik

 

 

Deklice U9:

  1. Tinkara Alič – BK Olimpija
  2. Naomi Zedrosser – Askoe kelag Kärnten Klagenfurt
  3. Mia Gleich – BK Branik Maribor
  4. Tamara Kozamurnik – ŠD Sele-Vrhe
  5. Nina Gleich – BK Branik Maribor

 

Dečki U11:

  1. Bor Mistral – BK Olimpija
  2. Aljaž Mlekuš – BK Karizma
  3. Timotej Klemenčič – ŠD Sele-Vrhe

 

Deklice U11:

  1. Vesna Halič – BK Kungota
  2. Paula Prugger – Askoe kelag Kärnten Klagenfurt
  3. Manca Mlinarič – BK Karizma
  4. Bela Oder – BK Karizma

5./6. Nastja Kresnik – OŠ Koroški jeklarji

5./6. Alma Sekereš – BK Karizma

7. Natasha Zedrosser – Askoe kelag Kärnten Klagenfurt

8. Nina Razgoršek – BK Karizma

9. Merjem Šabić – OŠ Koroški jeklarji

10. Tinkara Kolar – BK Branik Maribor

11./12. Kjara Hribernik Kaker – OŠ Koroški jeklarji

11./12. Amina Brkić – OŠ Koroški jeklarji

 

Dečki U13:

  1. Noah Zedrosser – Askoe kelag Kärnten Klagenfurt
  2. Noa Laznik – ŠD Rekreator Dravograd
  3. Filip Dugonik – BK Branik Maribor
  4. Jure Beondić – OŠ Koroški jeklarji

5./6. Emil Buljcek – Askoe kelag Kärnten Klagenfurt

5./6. Aleksej Klemenčič – ŠD Sele-Vrhe

7./8. Bor Lasbaher – ŠD Sele-Vrhe

7./8: Anej Germadnik Gole – BK Črna

9. Jaša Protner – BK Branik Maribor

 

Deklice U13:

  1. Nuša Germadnik Jelen – BK Črna
  2. Maja Kresnik – OŠ Koroški jeklarji
  3.  Marigona Gashi – OŠ Koroški jeklarji
  4. Katja Kokalj – BK Branik Maribor

5./6. Neja Tripkovič – BK Branik Maribor

5./6. Mia Bratkovič – BK Branik Maribor

7./8. Veronika Adam – OŠ Koroški jeklarji

7./8. Špela Savec – BK Branik Maribor

 

 

Fantje U15:

  1. Žan Tramte – ŠD Sele-Vrhe
  2. Johannes Esterl –Askoe kelag Kärnten Klagenfurt
  3. Jernej Brezner – BK Branik Maribor
  4. Tomaž Uršnik – OŠ Koroški jeklarji

 

Dekleta U15:

  1. Manca Friškovec – ŠD Sele-Vrhe
  2. Špela Jurko – ŠD Sele-Vrhe
  3. Ines Goričan – BK Branik Maribor
  4. Valerija Adam – OŠ Koroški jeklarji

 

 

Bojan Breznik

BK Karizma

Oglejte si tudi