Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
0°C
Oceni objavo

10. obletnica Ženske vokalne skupine Deteljica

Prireditev, posvečena kulturnemu prazniku, se je na predvečer praznika odvila na odru Kulturnega centra na Ravnah.

 

Ženska vokalna skupina Deteljica Kulturnega društva Prežihov Voranc je namreč obeležila svojo 10. obletnico. Skupina pevk Deteljice, ki pojejo že vrsto let, se je pričela kot druženje prijateljic, pevk, ki jim je pesem pisana na dušo, nato pa je druženje preraslo v petje pred javnostjo. Udeležujejo se številnih prireditev in pevskih srečanj, zelo rade pa razveseljujejo tudi starejše občane v domovih za ostarele. Lahko bi rekli, da rade zapojejo tam, kjer jih radi slišijo, in tudi tokrat je bilo na ravenskem odru pravo veselje slišati njihovo lepo pesem. Njihova umetniška voditeljica je Lilijana Rojko.

 

Svojo deseto obletnico prepevanja so praznovale skupaj z gosti, saj so se pevkam na odru pridružili Ožbalčki puobi iz Ožbalta. Njihov umetniški vodja je Marijana Ferk. Drugi gostje naših deklet pa so bili domači harmonikarji KD Prežihov Voranc pod taktirko vodje Alena Rožeja. Zanimiv pevski in glasbeni program je skozi besedo povezovala Janja Širnik.

 

Ženski vokalni skupini Deteljica Kulturnega društva Prežihov Voranc je čestitala in jim posvetila veliko lepih in spodbudnih besed predsednica društva mag. Irena Oder. Čestitkam se je v imenu domače občine pridružil Jože Prednik, sicer tudi predsednik Društva upokojencev. Jubilejne Gallusove značke sklada, ki jo prejmejo posamezniki za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti, je pevkam podelila vodja JSKD OI Ravne na Koroškem Jožica Pušnik.


Deteljice so pele v naslednji zasedbi:
Prvi sopran: Petra Kavtičnik, Metka Gavez

Drugi sopran: Elica Pesičer, Kristina Štinjek

Prvi alt: Tončka Mravljak, Mira Podjavoršek

Drugi alt: Štefka Bavče, Franja Gašper

Umetniški vodja: Lilijana Rojko

Predsednica: Kristina Štinjek.

 

Oglejte si tudi