Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Otroci za večjo varnost v cestnem prometu

V okviru programa Otroci za večjo varnost v cestnem prometu so na Martinovo, 11. novembra 2014, policisti PP Ravne in PP Slovenj Gradec ob kontroli prometa ustavljenim voznikom podelili likovne izdelke otrok koroških vrtcev in šol ter preventivni material na temo alkohola.

Program Otroci za večjo varnost v cestnem prometu je razvil Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota, ki ga v svojem okolju izvaja že nekaj let. Cilj programa je senzibilizirati različne javnosti na problematiko alkohola v prometu. Ciljna skupina so učenci prve triade ter starejša skupina predšolskih otrok, pedagoški delavci, starši in stari starši, splošna javnost.

 

V programu Otroci za večjo varnost v cestnem prometu so na Koroškem sodelovali: NIJZ OE Ravne v vlogi koordinatorja aktivnosti, 2 policijski postaji (PP Ravne in PP Slovenj Gradec), pet osnovnih šol in dva vrtca. Otroci oz. učenci so pod vodstvom 23 mentoric ustvarili skoraj 500 izdelkov. Nastali so res zelo različni, izvirni in simpatični likovni izdelki: obrisana otroška roka in noga, prometni znaki iz papirja, prometni loparček, pisane kartice, odtisi otroških rok, avtomobilčki iz papirja, večje kartice iz kartona, ... vsi opremljeni s preventivnimi sporočili za voznike.

 

Policisti PP Ravne na Koroškem in PP Slovenj Gradec so sporočili, da je bil odziv voznikov na akcijo zelo pozitiven. Marko Rožej iz PP Slovenj Gradec je ob tem povedal: »Policisti smo v tem obdobju sodelovali tudi v preventivno – represivni akciji »0,0 šofer trezna odločitev«, v kateri smo prioritetno ugotavljali psihofizično stanje voznikov. Vsakemu udeležencu cestnega prometa, kateremu elektronski alkotest ni nameril koncentracije alkohola v izdihanem zraku, smo policisti izročili izdelek otrok, ki je vsakemu predstavljal njihovo zahvalo, da ne vozijo vozil pod vplivom alkohola in s tem skrbijo za večjo varnost v cestnem prometu.« Zoran Kralj iz PP Ravne pa je dodal: »policisti  smo v dopoldanskem času izdelke delili ustavljenim voznikom v bližini šole in vrtca, popoldne in ponoči pa je patrulja izdelke delila voznikom, ki so opravljali preizkus alkoholiziranosti. Odziv voznikov je bil zelo pozitiven.« 

Oglejte si tudi