Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

PREDSTAVLJAMO VAM PODŽUPANA OBČINE RAVNE NA KOROŠKEM ALJAŽA VERHOVNIKA

Rojen 23. 5. 1990, živi v osrednjem delu Raven na Koroškem, v Trgu. Osnovno šolo je obiskoval na Javorniku, nato je maturiral na ravenski gimnaziji. Dokončano ima tudi nižjo glasbeno šolo. Leta 2014 je na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici pridobil naziv diplomirani pravnik (UN). Trenutno je študent magistrskega študija Pravne fakultete Univerze v Mariboru.


Aktivno je vključen v delovanje nevladnih organizacij. Od ustanovitve (leta 2011) vodi Mladinski svet Ravne na Koroškem. Poleg tega je član Koroškega domoljubnega društva Franjo Malgaj (tajnik društva), Združenja borcev za vrednote NOB Ravne na Koroškem, Združenja veteranov vojne za Slovenijo območja Mežiške doline in Zgodovinskega društva Koroške. Je tudi predsednik Mladinske komisije ZZB NOB Slovenije. V prostem času se ukvarja z glasbo, je član Pihalnega orkestra železarjev Ravne.
Svojo politično pot je pričel dokaj zgodaj. V prejšnjem sklicu občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem je opravljal funkcijo občinskega svetnika in podpredsednika odbora za proračun in finance. Dve leti je bil tudi predsednik sveta javnega zavoda Koroški pokrajinski muzej. Kot podžupan pokriva splošno področje delovanja Občine Ravne na Koroškem. 

Oglejte si tudi