Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Mladinsko srečanje

Na podlagi Strategije za mlade v Občini Ravne na Koroškem, ki je bila sprejeta na 28. redni seji občinskega sveta, 19. 6. 2014, je župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, mlade povabil na Mladinsko srečanje. Srečanje je potekalo v prostorih sejne sobe Občine Ravne na Koroškem. Vabljena je bila vsa mladina iz Raven na Koroškem in kar nekaj mladih se je udeležilo tega prvega srečanja, kjer so podali svoja mnenja, predloge in kritike.

V uvodu jih je župan dr. Tomaž Rožen pozdravil in jih pozval, da predstavijo svoje ideje, predloge in kritike. Kakšne so njihove želje, kako bi lažje živeli v občini, kaj se jim zdi, da manjka. Predvsem pa, da bi po končanem šolanju ostajali doma. Kasneje je besedo predal mladim. Jih pa je pred tem pozdravil in nagovoril še svetnik Občine Ravne na Koroškem in predsednik  Društva upokojencev, Jože Prednik.


Predviden ukrep, ki je bil sprejet na podlagi strategije, je bilo tudi to prvo srečanje oziroma kar "zbor mladih". Že na tem prvem srečanju so mladi ugotovili, da se bodo morali večkrat sestati in so predlagali, da se dobijo vsaj vsake tri mesece. Podali so kar veliko zanimivih pobud, izrazili želje in predvsem ugotovili, da bodo morali še bolj sodelovati med seboj.

Oglejte si tudi