Logo MojaObčina.si
DANES
2°C
-6°C
JUTRI
4°C
-3°C
Oceni objavo

Občina Ravne na Koroškem bogatejša za Emil Frey Vozilo s poslanstvom

V dneh po najhujši naravni katastrofi, ki je doletela našo občino, nas je razveselila pobuda skupine Emil Frey, ki so dobrodelnosti dali ime in občini Ravne na Koroškem, skupaj z še drugimi najbolj prizadetimi občinami v poplavah - Črna na Koroškem, Luče, Mežica in Prevalje, donirali avtomobil. Poimenovali so ga Vozilo s poslanstvom.

Skupina Emil Frey v Sloveniji zastopa 12 avtomobilskih in 3 znamke gospodarskih vozil, obvladuje skoraj četrtino slovenskega avtomobilskega trga in trenutno zaposluje več kot 500 ljudi. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, navajamo: »Avgustovska vodna ujma in njeno opustošenje Slovenije nas je pustila brez besed. Vendar ne brez dejanj. V Skupini Emil Frey pomagamo kot posamezniki, podjetja in kot skupina. Najbolj prizadetim regijam v Sloveniji, občinam Črna na Koroškem, Luče, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem, smo donirali pet vozil blagovnih znamk Citroen, Fiat, Mitsubishi Motors, Mercedes-Benz in Peugeot, ter 5 let brezplačnega rednega servisiranja. Občini Ljubno pa smo izročili v 6-mesečno uporabo težko tovorno vozilo Mercedes-Benz Arocs s kiper nadgradnjo podjetja TTN.«

To pa ni edina dobrodelna gesta skupine Emil Frey, ki so poleg prodaje novih in rabljenih vozil ter ponudbe zanesljivih poprodajnih storitev tudi logistični center za nadomestne dele in shranjevanje pnevmatik, središče bogatih zaposlitvenih možnosti za v avtomobilistični branži, center znanja za izobraževanja, servisiranje in vzdrževanje električnih vozil, tudi oplemenitili pomen družbene odgovornosti. V podjetjih skupine so po svojih zmožnostih zbrali prispevke v višini 3.000 €, znesek pa je Emil Frey Slovenija podvojil in s pomočjo županov Koroške so 6.000 € izročili družini, ki je čez noč ostala brez doma. Zaposleni iz hčerinskih podjetij skupine Emil Frey – AC-Mobil in Avto Triglav, so tudi posodili svoje roke in v Ljubnem ob Savinji pomagali očistiti poplavljene hiše in okolico.

Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey za Slovenijo, je poudaril: »Narava je resnično pokazala, da smo ob njej nemočni. Mislim, da ni nikogar med nami, tudi temi, ki smo imeli srečo in nismo bili neposredno prizadeti med vodno ujmo, ki bi ga posledice opustošenja pustile ravnodušnega. Sem pa ponosen na celotno skupino Emil Frey, ki s svojimi dejanji in prispevki dokazuje, da se zaveda, kaj pomeni biti družbeno odgovoren. Verjamem, da so vsi prispevki velik doprinos prizadetim občinam in da bodo vozila, ki smo jih donirali, prispevala k hitrejšemu in lažjemu okrevanju občin«.

Ob donaciji vozil so prisotni župani občin izrazili hvaležnost, saj bodo imela vozila pomembno vlogo pri ponovnem vzpostavljanju mest in vasi v normalno stanje. Za Občino Ravne na Koroškem je vozilo prevzel podžupan Peter Stočko.

Župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen je ob prejemu vozila zapisal: »Običajno brezskrbno poletje na Ravnah na Koroškem se je končalo 4. avgusta 2023, ko je narava pokazala svojo (pre)moč in so mnogi rešili le življenje, a ostali brez tistega, za kar so prej leta garali. Naše Ravne so postale mesto delovišča civilne zaščite in intervencij gasilcev, komunalnega podjetja, občinskih strokovnih služb, redarjev, policistov, vojakov, redarjev in vojske prostovoljcev. V dneh po poplavah so nas dosegle pomoči iz vse Slovenije; podjetja so prispevala zaščitno opremo, gumijaste škornje, razkužila, plenice, ustekleničeno vodo, posamezniki so pomagali po svojih močeh in zmožnostih… in prav vse smo krvavo potrebovali in bomo še – saj naš boj še ni končan! Zaradi povsem uničenega dolinskega vodovoda so naše aktivnosti oskrbe s pitno vodo v polnem teku – le še bolj odvisni smo od lastnih resursov in ljudi kot ste vi, ki so nam pripravljeni nesebično pomagati. Mobilnost je in bo ključna tako za izvajanje brezplačnih prevozov za potrebe občanov, posebej za potrebe civilne zaščite (pri napajanju zalogovnikov s pitno vodo, dostavi, ogledih …) ter za uresničevanje ostalih nujnih potreb na terenu. Iskreno in iz srca se zahvaljujem podjetjema P Automobil Import d. o. o. in Emil Frey Avtocenter d. o. o., ki sta nas slišali in uslišali, ter da bomo vsi, ki potrebujemo pomoč, imeli manj skrbi… Hvala!«

Vozila podjetij AC-Mobil, Autocommerce, Avto Triglav, C Automobil Import, P Automobil Import in Star Import bodo odlični spremljevalci in pomočniki občanom Koroške regije, tudi Ravnam na Koroškem, kjer boste od danes na poteh po naši lokalni skupnosti srečevali novo vozilo s poslanstvom, čudovit siv Peugeot 2008.

V imenu vseh, katerih poti pomagamo krajšati na občini Ravne na Koroškem, podjetjema P Automobil Import d. o. o. in Emil Frey Avtocenter d. o. o., izrekamo iskreno zahvalo!

Foto: Žiga Intihar

Oglejte si tudi