Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Pokal Guštanj 2024 – Memorial Aljaža Lebarja 2024

V soboto, 17. februarja, je Judo klub Ravne organiziral in vrhunsko izpeljal 16. mednarodni judo turnir Guštanj za mlajše deklice in dečke, ter za starejše deklice in dečke. Udeležilo se ga je 260 tekmovalcev iz 39 klubov, ki so prišli iz 8 držav: Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Litve, Nemčije, Poljske, Ukrajine in Slovenije. V imenu Občine Ravne na Koroškem je mednarodni turnir v judu otvoril podžupan Peter Stočko, ki je številne judoistke in judoiste ter njihove trenerje ter tudi občinstvo na tribunah v imenu ravenske občine pozdravil in jim zaželel veliko uspehov in dobrih borb.

Je pa letošnja izvedba pokala Guštanj za domači klub posebnega pomena. Pokal Guštanj so posvetili Aljažu Lebarju, njihovemu nekdanjemu članu, ki se je decembra lani zaradi hude bolezni žal mnogo prehitro poslovil. ''Hvaležni in počaščeni smo, da se nam je na današnjem dogodku pridružila tudi Aljaževa družina'', so dejali v Judo klubu Ravne.

Tekmovanje je bilo uspešno tudi za športnike koroške judo družine. Skupaj so osvojili 5 zlatih, 5 srebrnih in 14 bronastih medalj. Judo klub Acron Slovenj Gradec pa je po prejetih odličjih postal druga najuspešnejša ekipa turnirja.

''Čestitke vsem udeležencem in dobitnikom medalj. Prav posebej pa se zahvaljujemo vsem staršem, trenerjem, sodnikom ter tehničnemu osebju domačih klubov in Judo zveze Slovenije ter vsem prostovoljcem in prijateljem juda, brez katerih si izvedbe tekmovanja ne moremo predstavljati. Zahvaljujemo se tudi Občini Ravne na Koroškem ter Osnovni šoli Prežihovega Voranca za dolgoletno sodelovanje pri izvedbi turnirja,'' pravijo ravenski judoisti.  

Po turnirju je potekalo še tekmovanje Mini Pokal Guštanj za najmlajše judoistke in judoiste. Nastopilo jih je kar 153 in vsi so prejeli medalje.

Oglejte si tudi