Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
11°C
-1°C
Oceni objavo

Razstava: Aljaž Velički, Lovestory

Galerija Ravne se tokrat predstavlja z zelo zanimivo serijo fotografij, ki jih je avtor fotografiral in ujel v svoj objektiv letošnje leto.

 

Aljaž Velički je serijo fotografij z naslovom Lovestory posnel na Slovaškem, kjer že nekaj let živi in dela. Naslov Lovestory pri gledalcu vzbudi zanimanje in ga pripravi na drugačen način percepcije vizualnih znakov, kot se ti nato dejansko pojavijo pred njim. Prostitutke si s šoferji delijo delovno okolje, le da so one v pripravljenosti tako rekoč in situ, prav tam, kjer jih je Velički fotografiral. S tem, ko so se zlile z ozadjem, služijo le še kot metafora našega sveta, katerega gnilo bistvo je očem prikrito.

 

V seriji Lovestory je pomemben tudi tehnični vidik fotografij, posnetih s srednjim formatom dia filma, ki priča o umetnikovi predanosti in iskanju ustreznega umetniškega izraza, saj forma določa vsebino.

 

Na razstavi je na ogled 22 fotografij, od tega 4 velikega formata. Ob razstavi pa je izšel tudi katalog v slovenskem in angleškem jeziku z reprodukcijami.

 

Umetnika je na otvoritvi predstavil kustos razstave Jernej Kožar iz Koroške galerije likovnih umetnosti.

Razstava bo na ogled do 1. februarja 2015. 

Oglejte si tudi