Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
8°C
-4°C
JUTRI
6°C
2°C
Deli

Tek gorenjskih bolnišnic tudi po radovljiški občini

V petek, 29.  septembra, bo že 3. tek gorenjskih bolnišnic pod geslom "Povezani s srcem za Gorenjsko". Tekači bodo startali ob 9. uri izpred Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj. Tekli bodo v enotnem tempu po lokalnih cestah in kolesarskih poteh mimo Naklega, Radovljice do Psihiatrične bolnišnice Begunje, mimo vasi pod Stolom do Splošne bolnišnice Jesenice. Trasa je etapna in dolga dobrih 46 km. Prijavljenih je več kot 200 tekačev v 22ih ekipah, desetina jih bo pretekla celo traso. Na 3. promocijskem teku gorenjskih bolnišnic bodo tekle tudi občinske ekipe, radovljiško bo vodil Dominik Skumavec.

Na območju občine Radovljica bodo postajališča za tekače na parkirišču pri vežicah na Otočah od 10.30 do 11.30 ure, pri gasilskem domu v Mošnjah od 11. do 12. ure in pri Psihiatrični bolnišnici Begunje od 11.45 do 12.45 ure.  Na teh mestih bodo potekale tudi aktivnosti za promocijo zdravja, namenjene prebivalcem. Pol ure pred predvidenim prihodom tekačev bodo mimoidoči lahko opravili meritve krvnega sladkorja, krvnega tlaka in utripa srca, na voljo bodo tudi zdravstveno-vzgojne informacije.

Tradicionalni tek gorenjskih bolnišnic v tednu ob svetovnem dnevu srca vsako leto organizira druga bolnišnica. Letos je to Splošna bolnišnica Jesenice s podporo soorganizatoric: Bolnišnice za porodništvo in ginekologijo Kranj, Psihiatrične bolnišnice Begunje in Univerzitetne klinike Golnik. Tokratna prireditev se odvija tudi v Evropskem tednu športa (23. – 30. september 2017), v okviru katerega poteka kampanja pod geslom Bodite aktivni. Osnovne ideje prireditve so povezovanje gorenjskih bolnišnic,  promocija zdravega načina življenja z vzgledom, praznovanje svetovnega dneva srca in zdravstveno-vzgojne vsebine.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij