Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Rekordna turistična sezona

Radovljiški turistični delavci so na tradicionalnem letnem srečanju, ki je bilo 18.11.2015 v Podnartu, imeli veliko razlogov za optimizem in dobro voljo. Letošnja turistična sezona je po številu gostov in nočitev namreč že dober mesec pred iztekom leta rekordna, kar je, kot je na srečanju poudaril župan Ciril Globočnik, predvsem rezultat dobrega in prizadevnega dela turističnih delavcev ter Javnega zavoda Turizem Radovljica.

Podatki kažejo, da so namestitveni objekti v občini Radovljica v obdobju od januarja do oktobra 2015 gostili 57.103 gostov, ki so v tem obdobju ustvarili 144.091 nočitev (podatki sicer še niso dokončni, saj poročila za oktober še prihajajo). Še vedno močno prevladujejo gosti iz tujine (več kot 90% gostov in nočitev), 48% vseh naših gostov je bivalo v kampih, kjer so ustvarili 64% vseh nočitev, od tega kamp Šobec kot največji nastanitveni objekt občine 60% vseh nočitev. Po številu nočitev v letošnji sezoni mu sledita hotela Lambergh in Krek. Po besedah direktorice Turizma Radovljica Nataše Mikelj glavni izziv ostaja podaljšanje dobe bivanja gostov pri nas.

Turizem Radovljica tudi s tem namenom razvija, nadgrajuje in uvaja vedno nove produkte in prireditve, kot so »Hop on - Hop off Radolca«, vodeni kolesarski izleti, Festival čokolade, Okusi Radolce, Pustni ples in druge. V načrtih za prihodnje mesece so med drugim še določitev razvoja turizma v občini Radovljica v prihodnjih letih v obliki nove turistične strategije, prenova in posodobitev turističnih spletnih strani, tesnejše povezovanje v okviru Julijskih Alp in še mnogi drugi projekti. Časovno najbližji pa je osvežena, bolj ambiciozna praznična decembrska okrasitev ter vsebinska oživitev starega dela Radovljice.

 

Oglejte si tudi