Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Vita Lukan 3. na tekmi svetovnega pokala v Kopru

V Kopru je potekala tekma svetovnega pokala v težavnosti. Edina tekma svetovnega pokala na domačih tleh. Priložnost za dokazovanje pred domačo publiko je dobilo 9 tekmovalcev in kar 12 tekmovalk. Med njimi so bili tudi lanski zmagovalec Luka Potočar, Vita Lukan in debitant v svetovnem pokalu Gorazd Jurekovič.

V polfinale se je uvrstilo 7 naših ženskih predstavnic in 3 moški predstavniki. Gorazd je svojo prvo tekmo svetovnega pokala končal na 42. mestu. Obisk petkovega polfinala ni bil pretiran, vseeno pa smo gledalci pripravili prijetno vzdušje. Vita je plezala dobro in se s 5. mestom uvrstila v finale. Luka je končal na 7. mestu in se ravno tako uvrstil v finale.

Sobotni večer je bil namenjen velikemu finalu. V norem vzdušju je pri ženskah najbolje plezala Janja Garnbret (SLO), pri moških pa Sorato Anraku (JPN). Oba sta edina priplezala do vrha. Luka se je v finalno smer podal premalo odločno in končal na 8. mestu. Veliko bolj odločno se je smeri lotila Vita in si priplezala bronasto medaljo! Odlično!

Čestitke vsem!

Foto: © Jan Virt/IFSC

Oglejte si tudi