Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Vita Lukan 2. in 3. na Rock Masterju v Arcu

V petek, 27. avgusta se je v Arcu v Italiji odvil pravi plezalni spektakel. Tradicionalna tekma poteka že od leta 2012. Format plezanje je nekoliko drugačen od tekem, ki jih poznamo. Sestavljen je iz dveh disciplin: KO boulder in Lead duel.

KO boulder je format, ko se 8 tekmovalcev pomeri v plezanju na 4 balvanih. Za vsak balvan so na voljo 3 krogi/poskusi v katerem mora tekmovalec preplezati balvan. Tekmovalci se vsak poskus izmenjujejo po vrstnem redu dokler ne zmanjka poskusov ali vsi preplezajo balvan. Po vsakem balvanu izpadeta 2 tekmovalca, dokler ne ostanejo samo še 3 in se pomerijo na finalnem balvanu.

Lead duel je podoben hitrosti. Tekmovalci na 25 metrski steni tekmujejo kdo bo hitreje preplezal smer, ki sta pri obeh tekmovalcih enaki. Tekmuje se na izpadanje.

Letos sta bila na tekmo povabljena tudi naša plezalca: Vita Lukan in Domen Škofic. Od Slovencev je bila povabljena še Mia Krampl. V balvanih je Viti šlo zelo dobro in je prišla vse do finalnega balvana, kjer se je pomerila še z Italijanko Lauro Rogora in Avstrijko Jessico Pilz. Na koncu je bila najboljša Laura, Vita je bila 2., Jessica pa 3. Pri moških Domen ni imel dobrega dneva in je izpadel že po 2. balvanu. Končal je na 6. mestu. Zmagal je Adam Ondra (CZE), 2. je bil Martin Stranik (CZE) in 3. Filip Schenk (ITA).

V duelu v težavnosti je Vita spet odlično plezala in prišla vse do finala. Tam je za malo izgubila proti Jessica Pilz (AUT) in tako pristala v malem finalu in boju za 3. mesto. V napetem boju je premagala Lauro Rogora (ITA) in si priplezala bronasto medaljo. Zares odlično. Za 1. mesto sta se pomerili Mia Krampl in Jessica Pilz. Zmagala je Mia. Bravo! Pri moških je Domen izpadel že v prvem dvoboju. V finalu je zmagal neverjetni Stefano Ghisolfi (ITA), 2. je bil Michael Piccolruaz (ITA) in 3. Adam Ondra (CZE).

Super tekma, ki popestri plezalno sezono. Posnetki tekmovanja so na voljo na Youtube strani. Bravo Vita, bravo Domen!

(foto: Ph. Newspower.it)

Oglejte si tudi