Logo MojaObčina.si

Radovljica

JUTRI
15°C
5°C
PON.
16°C
9°C
1457

Samoobramba za ženske

Center Veriga organizira termine samoobrambe za dekleta in žene!

Naslednji planiran termin je nedelja 12.1. od 18. do 19. ure.

 

Osnovni principi samoobrambe nam kažejo, kako prevzeti kontrolo nad lastno varnostjo, ne glede ali je v hiši, avtu, parkirišču … . V večini primerov je dovolj že zdrav razum, toda včasih tudi kljub najboljšim namenom se ne moremo izogniti neprijetni situaciji. Najboljša taktika je vsekakor pripravljenost!

informacije mitja@kempoarnis.com; info@centerveriga.si; 040 295 289
SAMOOBRAMBA ZA ŽENSKE V CENTRU VERIGA LESCE
!! JANUAR 2020 !!

Samoobramba za ženske temelji na vaših naravnih nagonskih gibih ter udarcih v občutljive točke napadalca, kot so prepone, grlo in oči, kar omogoča bistveno manjši osebi, da lahko učinkovito onesposobi večjega nasprotnika.
  

Samoobramba za ženske in dekleta je zelo specifična delavnica, prilagojena številnim realnim situacijam iz vsakdanjega življenja, predvsem zaradi razlike v fizični konstituciji ženske v primerjavi z moškim napadalcem.

Cilj delavnice, poleg učenja tehnik samoobrambe, je povečati moč, vzdržljivost in koordinacijo, oziroma naučiti udeleženke, kako zavzamemo stališče in ne kažemo strahu, govorica telesa je namreč zelo pomembna. Naučile se boste, kako ostati zbran, buden, kako se soočiti, spopasti, ter kako uporabiti kar je pri roki in nenazadnje, kako najhitreje poiskati izhod.

Naučile se boste prepoznavati nevarne signale, ter se izogibati ali se obraniti od najpogostejših napadov tipičnih za nasilje nad ženskami. Glavni del delavnice za dekleta je obramba od enega ali več oboroženih ali neoboroženih napadalcev, obramba pred najpogostejšimi udarci, obramba pred davljenjem, obramba pred različnimi prijemi (okoli pasu, prsi, rame, potega roke, …) ter obramba pred posilstvom.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi