Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Plezalci odlični v prvi tekmi Zahodne lige 2019/20

Pretekli vikend je v Vipavi potekala 1. tekma letošnje Zahodne lige. Spremljali smo zanimive tekme na atraktivnih balvanih. Naši tekmovalci so dali vse od sebe in bili skoraj vsi zadovoljni z rezultati.

soboto so tekmovale so mlajše kategorije, nas pa sta zastopala Izak Müller pri mlajših cicibanih in Iza Jeran Pirih pri starejših cicibankah.

Izaku večina balvanov ni delala težav, o prvih mestih pa je odločal zelo tehničen “slab” balvan, za katerega je porabil le nekaj več poskusov kot zmagovalec in končal na petem mestu. Prav tako dobro je plezala tudi Iza. Težave je imela le z enim koordinacijskim bolderjem, ki pa ga je splezala v nekaj poskusih po tekmi v sproščenem vzdušju. Zaključila je na 21. mestu.

Tekma je bila kljub mogoče malo lažjim balvanom res prijetna, saj so se vsi naplezali. Sodelovalo pa je tudi vreme, saj se tekma v Vipavi odvija na prostem. (napisal: Nejc Primc)

V nedeljo so ob 9h s plezanjem začele mlajše dekliceMaksa Tišler MočnikZala Reberšak in Anja Kovačič. Vsem je šlo zelo dobro, končale pa so na 13., 18. in 30. mestu. Maksi je tik pred koncem tekme uspelo preplezati enega izmed težjih balvanov. Tudi Zala in Anja sta vztrajali prav do konca tekme in bili s svojim plezanjem zadovoljni.

Pri mlajših dečkih so tekmovali Ažbe Jovanovič, Nejc Jeran Pirih in Dan NovakAžbe je preplezal 6 balvanov in bil odličen 8.Nejc je preplezal 7 balvanov, od tega enega po koncu tekme. Bil je zelo dober 10. Tudi Dan je na eni od svojih prvih tekem plezal borbeno in vztrajno, bil je 24. s 3 vrhovi.

Starejše dekliceMaja Arnež, Lina Laharnar, Klara Škutelj in Ela Glavač so tekmovale skupaj s kadetinjami, kjer je nastopala tudi Živa Jovanovič. Naredile so veliko poizkusov in preizkusile ogromno različnih tehnik, da so prišle do vrhov. Preplezale so balvane, ki so se jim zdeli nemogoči in se naučile, da je treba vztrajati čisto do konca. Maja je bila 6., Lina 10., Klara 11., Ela 12. in Živa 6. pri kadetinjah.

Pri starejših dečkih smo imeli 4 predstavnike. Vsi so dali svoj maksimum in dosegli odlične rezultate. Tanej Cerar Božič je kot prvi, že po 40 minutah, preplezal vseh 8 balvanov. Za zmago mu je zmanjkalo zelo malo, naredil 3 poskuse preveč. Nejc Skumavec je prav tako preplezal vse balvane in bil 3., takoj za Tanejem. Nejc Ulčar je bil s 7 vrhovi 4.Matjaž Grilc pa je končal na 11. mestu.

Balvani so bili odlični in tudi tekma je bila v redu organizirana. Popoldne je nagajal dež, pri zadnji kategoriji pa je bilo nekaj zamud. Naši tekmovalci komaj čakajo na naslednje tekme.

Upam, da bodo tam nosili klubske majice, da se ve iz kje so. V nasprotnem primeru obljubljam nagradne sklece  (napisal: Jure Primc)

Čestitke vsem!

Fotografijerezultati.

Oglejte si tudi